Ágyas pálinka, 'mediterrán'
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
100g pálinka231 kcal
-
90g füge66 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
3g dió20 kcal
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
1000g pálinka2310 kcal
-
900g füge659 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
30g dió196 kcal
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
51.5g pálinka119 kcal
-
46.3g füge34 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
0.3g narancshéj0 kcal
-
1.5g dió10 kcal
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.1 g
Zsír
-
Összesen 2.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 87.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 28 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.7 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 138.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 76 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.4 g
Zsír
-
Összesen 22.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 876.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 359 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 201 mg
-
Foszfor 281 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 177.5 g
-
Cukor 146 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 1381.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 64 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 43 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 85 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 761 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 84 micro
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.6 g
Zsír
-
Összesen 1.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 45.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 14 mg
-
Nátrium 1 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.1 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 71.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 39 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Hozzávalók
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 narancsból nyert narancshéj
Elkészítés
- Összeaprítjuk a fügét.
- Vékonyan lehámozzuk a citrusok héját, keskeny csíkokra vágjuk.
- Durvára vágjuk a diót.
- Hozzáadunk 1 dl pálinkát, jól összerázzuk.
- Üvegbe töltjük és ráöntjük a többi pálinkát.
- Amennyiben közben el nem fogy, legalább három hétig érleljük.
- Receptkönyvben: 244
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 23
- Össznézettség: 72235
- Feltöltés dátuma: 2009. április 19.
Ajánló
Télen @{datolyát:datolya} is tehetünk bele, nyáron pedig zöld diót a dióbél helyett.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Az igazság, hogy nemigen szeretem az édes pálinkákat (pl.: mézes), és az ágyas pálinka sokáig bolondságnak tűnt számomra – minek a jó pálinkát ’ágyazással’ elrontani? Mígnem egyszer Ernyey Béla megkínált az ő ágyas pálinkájával. Ernyey Béláról azt kell tudni - a mi szempontunkból -, hogy rettentően ért az ízekhez, az ételek-italok készítéséhez! Feleségével, Marival elképesztő finomságokat készítettek köveskáli házukban, ahol néha engem is megkínáltak. Ez a ’mediterrán’ – én nevezem így - ágyas pálinka Béla elmondása alapján készült, a nála kóstolt szenzációs ágyas pálinka utángyártása. Semmiképpen sem hiszem, hogy elárulta volna minden titkát, az eredmény azonban így is isteni! Nem túl édes, és a citrusok hozzák magukat! Béla járja a világot és begyűjti a gasztronómia kiválóságait magának, borzasztó türelemmel hódol az ínyencségek elkészítésének és élvezetének! Nem is tudom, szakácskönyvet írt-e már, az azonban biztos, hogy lenne mit tanulnunk tőle!