Áfonyás svájci vajkrém
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 22% Zsír
Összesen
219
kcal
- 3% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 22% Zsír
Áfonyás ízesítés
Alap vajkrém
-
200g tojásfehérje104 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
220g vaj1577 kcal
-
0 kcal
Összesen
2627
kcal
- 3% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 22% Zsír
Áfonyás ízesítés
Alap vajkrém
-
24g tojásfehérje12 kcal
-
24g porcukor93 kcal
-
26.4g vaj189 kcal
-
0.5g vanília kivonat0 kcal
Összesen
314
kcal
- 3% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.1 g
Zsír
-
Összesen 14.9 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 52.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 7 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 9 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.5 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 31.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 126 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 123 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11 micro
Összesen
219
kcal
- 3% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.9 g
Zsír
-
Összesen 179.4 g
-
Telített zsírsav 111 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 52 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 473 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 628.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 44 mg
-
Kálcium 80 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 104 mg
-
Nátrium 360 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 246 g
-
Cukor 237 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 374 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1509 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 1476 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 396 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 126 micro
Összesen
2627
kcal
- 3% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 21.5 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 57 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 75.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 12 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.5 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 44.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 181 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 177 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 47 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 15 micro
Összesen
314
kcal
Hozzávalók
Áfonyás ízesítés
Alap vajkrém
-
5 db tojásfehérje
-
20 dkg porcukor
-
22 dkg vaj
-
1 teáskanál vanília kivonat
Elkészítés
Áfonyás ízesítés
- A svájci vajkrémet készítsük el. A tojások fehérjét elkeverjük a porcukorral, és vízgőz fölé tesszük. FONTOS!!! A víz csak gyöngyözzön, ne forrjon. Olykor keverjük meg a fehérjés porcukrot, és figyeljünk rá, nehogy kicsapódjon. Kb. 15 perc alatt eléri a megfelelő állagot. Ha van hőmérőnk, akkor 86 fokosnak kell lennie. Nekem nincs, de így is el lehet készíteni. A keveréknek csípősen melegnek, és jó szálpróbásnak kell lennie. Opálos színű, és teljesen felolvadt benne a porcukor.
- A robotgéppel a legnagyobb fokozaton kezdjük habosítani. Ez szép meló lesz, 10-15 perc. Krémesnek, nagyon fehérnek és csúcsosnak kell lennie a habnak.
- A vajat kockázzuk fel, fontos, hogy egyforma hőmérsékletű legyen a hab és a vaj, különben bajok lesznek. A robotgépet vegyük alacsony fokozatra, és adagonként adjuk hozzá a vaj kockákat.
- Az áfonyából, cukorból és citromléből készítsünk sűrű főzetet. Turmixoljuk le.
- 20 dkg svájci vajkrémhez 5 ek áfonya pürét adjunk, keverjük át jól, és már használhatjuk is.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 48
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 2923
- Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 03.
Ajánló
Teljes recept, több képpel a tortaiskola.hu oldalán. Nagyon finom, én citromos cupcaket díszítettem vele.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Kíváncsiságból készítem a krémeket. A tortáktól már kissé ki vagyunk, a cupcakeknél pedig jóval kisebb mennyiséget készítek, így nem unjuk meg az egy ízvilágot.