r
Nosalty Logó

Áfonyás svájci vajkrém

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Áfonyás svájci vajkrém
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Áfonyás ízesítés

Alap vajkrém

Összesen 219 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Áfonyás ízesítés

Alap vajkrém

Összesen 2627 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Áfonyás ízesítés

Alap vajkrém

Összesen 314 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    52.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    9 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 219 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.9 g

Zsír

  • Összesen
    179.4 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    473 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    628.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    360 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    246 g
  • Cukor
    237 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    374 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1509 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1476 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    396 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 2627 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    75.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    12 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 314 kcal

Hozzávalók

Áfonyás ízesítés

Alap vajkrém

Elkészítés

Áfonyás ízesítés

  1. A svájci vajkrémet készítsük el. A tojások fehérjét elkeverjük a porcukorral, és vízgőz fölé tesszük. FONTOS!!! A víz csak gyöngyözzön, ne forrjon. Olykor keverjük meg a fehérjés porcukrot, és figyeljünk rá, nehogy kicsapódjon. Kb. 15 perc alatt eléri a megfelelő állagot. Ha van hőmérőnk, akkor 86 fokosnak kell lennie. Nekem nincs, de így is el lehet készíteni. A keveréknek csípősen melegnek, és jó szálpróbásnak kell lennie. Opálos színű, és teljesen felolvadt benne a porcukor.
  2. A robotgéppel a legnagyobb fokozaton kezdjük habosítani. Ez szép meló lesz, 10-15 perc. Krémesnek, nagyon fehérnek és csúcsosnak kell lennie a habnak.
  3. A vajat kockázzuk fel, fontos, hogy egyforma hőmérsékletű legyen a hab és a vaj, különben bajok lesznek. A robotgépet vegyük alacsony fokozatra, és adagonként adjuk hozzá a vaj kockákat.
  4. Az áfonyából, cukorból és citromléből készítsünk sűrű főzetet. Turmixoljuk le.
  5. 20 dkg svájci vajkrémhez 5 ek áfonya pürét adjunk, keverjük át jól, és már használhatjuk is.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 2923
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 03.

Ajánló

Teljes recept, több képpel a tortaiskola.hu oldalán. Nagyon finom, én citromos cupcaket díszítettem vele.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kíváncsiságból készítem a krémeket. A tortáktól már kissé ki vagyunk, a cupcakeknél pedig jóval kisebb mennyiséget készítek, így nem unjuk meg az egy ízvilágot.

Hozzávalók

Áfonyás ízesítés

Alap vajkrém

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...