r
Nosalty Logó

Áfonyás svájci vajkrém

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Áfonyás svájci vajkrém
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Áfonyás ízesítés

Alap vajkrém

219
Kalória
2.1g
Fehérje
20.5g
Szénhidrátok
14.9g
Zsír
31.2g
Víz
39.4g
Koleszterin
310mg
Rost
19.8g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Áfonyás ízesítés

Alap vajkrém

Összesen 219 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Áfonyás ízesítés

Alap vajkrém

Összesen 2627 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Áfonyás ízesítés

Alap vajkrém

Összesen 314 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    52.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    9 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    31.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 219 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.9 g

Zsír

  • Összesen
    179.4 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    473 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    628.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    360 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    246 g
  • Cukor
    237 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    374 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1509 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1476 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    396 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 2627 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    75.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    12 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    44.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 314 kcal

Elkészítés

Áfonyás ízesítés

  1. A svájci vajkrémet készítsük el. A tojások fehérjét elkeverjük a porcukorral, és vízgőz fölé tesszük. FONTOS!!! A víz csak gyöngyözzön, ne forrjon. Olykor keverjük meg a fehérjés porcukrot, és figyeljünk rá, nehogy kicsapódjon. Kb. 15 perc alatt eléri a megfelelő állagot. Ha van hőmérőnk, akkor 86 fokosnak kell lennie. Nekem nincs, de így is el lehet készíteni. A keveréknek csípősen melegnek, és jó szálpróbásnak kell lennie. Opálos színű, és teljesen felolvadt benne a porcukor.
  2. A robotgéppel a legnagyobb fokozaton kezdjük habosítani. Ez szép meló lesz, 10-15 perc. Krémesnek, nagyon fehérnek és csúcsosnak kell lennie a habnak.
  3. A vajat kockázzuk fel, fontos, hogy egyforma hőmérsékletű legyen a hab és a vaj, különben bajok lesznek. A robotgépet vegyük alacsony fokozatra, és adagonként adjuk hozzá a vaj kockákat.
  4. Az áfonyából, cukorból és citromléből készítsünk sűrű főzetet. Turmixoljuk le.
  5. 20 dkg svájci vajkrémhez 5 ek áfonya pürét adjunk, keverjük át jól, és már használhatjuk is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 20 perc

Kíváncsiságból készítem a krémeket. A tortáktól már kissé ki vagyunk, a cupcakeknél pedig jóval kisebb mennyiséget készítek, így nem unjuk meg az egy ízvilágot.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Legegyszerűbb pizzatészta

A lehető leggyorsabb és legegyszerűbb pizzatészta receptje következik most, amire mondhatnánk, hogy New York-i stílusú, de igazából bármelyik városban megállja a helyét. Tésztája ...

Egyszerű tökfőzelék

Van, aki tejjel, van, aki csontlével, megint mások kovászos uborka levével készítik - mi így szeretjük, egy kis fűszerpaprikával és sok sok kaporral.

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!