r
Nosalty Logó

Áfonyás-mascarponés brownie-torta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
cam22
Áfonyás-mascarponés brownie-torta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Hozzávalók a browniehoz

Hozzávalók a krémhez

1384
Kalória
19.4g
Fehérje
75.9g
Szénhidrátok
111.4g
Zsír
78.8g
Víz
139.3g
Koleszterin
4.3g
Rost
50.8g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 39% Zsír

Hozzávalók a browniehoz

Hozzávalók a krémhez

Összesen 1384 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 39% Zsír

Hozzávalók a browniehoz

Hozzávalók a krémhez

Összesen 5533 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 39% Zsír

Hozzávalók a browniehoz

Hozzávalók a krémhez

Összesen 346 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    111.4 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    442.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.9 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    78.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    367 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    346 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    255 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    238 micro
Összesen 1384 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    77.6 g

Zsír

  • Összesen
    445.7 g
  • Telített zsírsav
    125 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    557 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1770.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    255 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    276 mg
  • Foszfor
    712 mg
  • Nátrium
    423 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    303.6 g
  • Cukor
    203 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    315.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1470 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    191 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    467 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1384 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    1018 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    950 micro
Összesen 5533 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    27.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    111 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    19.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 346 kcal

Elkészítés

Hozzávalók a browniehoz

  1. A margarint és a csokit olvasszuk fel vízgőz fölött.
  2. A tojásokat verjük habosra, adjuk hozzá a cukrot, majd a csokit is. A lisztet a legvégén forgassuk bele a robotgép 1-es fokozatával. Ha szeretnénk, most rakhatunk bele apóra vágott diót, aszalt áfonyát, durvára vágott csokit.
  3. Öntsük kivajazott, kilisztezett tepsibe, és előmelegített sütőben, 180 fokon süssük 25-35 percig.
  4. A sütés ideje függ a sütőtől és a tepsi méretétől. A brownie akkor jó, ha beleszúrt fogpiszkálóra már nem ragad nagyobb darab, csak egy kis krémes csoki. Figyelni kell rá, hogy ne süssük túl.

Hozzávalók a krémhez

  1. A habtejszín verjük fel.
  2. A cukrot keverjük el a mascarponéval, majd adjuk a felvert tejszínhez, és fakanállal keverjük össze.
  3. A krémet simítsuk a brownie tetejére, majd szórjuk rá az áfonyát.
  4. Tálalás előtt legalább 6 órára tegyük hűtőszekrénybe.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 20-22

Browniet ettünk a hétvégén párommal, és újabban amúgy is bele vagyok szerelmesedve a csokis dolgokba. Majd megvesztem, hogy megint egyek, de közben sajtkrémes tortára is vágytam, és áfonyára is... Így jött az ötlet, hogy ötvözzem ezt a hármat. :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Cukormentes sajttorta

A sajttorta az egyik legnépszerűbb édesség a világon, melynek rengeteg különböző fajtája és elkészítési módja ismert. Mi most a legegyszerűbb, sütés nélküli verziót ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!