Adventi csemege
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Ági78
adag
Előkészítés
perc
- 7% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 27% Zsír
Összesen
362
kcal
- 7% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 27% Zsír
Összesen
1445
kcal
- 7% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 7% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 19.9 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 301.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 84 mg
-
Foszfor 145 mg
-
Nátrium 16 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.5 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 4.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13 micro
Összesen
362
kcal
- 7% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 7% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.2 g
Zsír
-
Összesen 79.8 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1206.5 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 195 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 334 mg
-
Foszfor 580 mg
-
Nátrium 63 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 177.9 g
-
Cukor 138 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 19 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 45 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 51 micro
Összesen
1445
kcal
- 7% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 7% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 26.6 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 402.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 111 mg
-
Foszfor 193 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59.3 g
-
Cukor 46 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 6.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17 micro
Összesen
482
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A mazsolát átválogatjuk, megmossuk, majd alaposan leszárítjuk.
- Gőz felett megolvasztjuk a csokoládét.
- Az olvasztott csokiba forgatjuk a dió egyik felét. Majd egy kis villa segítségével kiszedjük a csokiból, és szilikonos sütőpapírra tesszük dermedni.
- A dió másik felét csak félig mártjuk meg a csokiban, majd ezeket is a sütőpapírra sorakoztatjuk.
- A megmaradt csokoládéba beleborítjuk a teljesen száraz mazsolát, jól elkeverjük, hogy mindenhol befedje, majd egy teáskanál segítségével kis adagokban kitesszük a sütőpapírra.
- Száraz, hűvös helyen hagyjuk a csokoládét teljesen megszilárdulni. Jól záródó dobozban tároljuk.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 68
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 8746
- Feltöltés dátuma: 2011. december 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Ági78
149 recept
Elkészítettem a Diós-narancsos szaloncukrot. Mivel minden hozzávalóját úgy szereztem be, hogy legyen egy kis tartalék, ezek egy részét, most fel is használtam. Amúgy is benne voltam a csokiolvasztásban. A diót durvára is vághatjuk és a mazsolával együtt keverhetjük a csokoládéba. Ki kellett találnom valamit, amit karácsonyig lehet eszegetni, hogy a szaloncukor lehetőleg kibírja addig.... Bár erre azért nem fogadnék.:) http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/