
tamas2014
- Csatlakozott
- '17 Jul 13
- Utolsó válasz
- '17 Aug 3
- Aktív
- '17 Sep 5
- Megbízhatósági szint
- új felhasználó
Tapasztalatom szerint a dióbél akár több évig is eltartható, ha megfelelően tároljuk. Egy másik topikban már leírtam bővebben. Most itt csak röviden: Légmentesen, oxigénszegény környezetben és fagyasztva kell tárolni. Erre ad jó lehetőséget egy magyar cég: A befőttesüvegeket AirZ szelepekkel átalakí…
Nekem ehhez azért lenne némi kiegészítésem. Minden élelmiszertárolásnál arra kell törekedni, hogy az minél kisebb felületen érintkezzen a levegővel. Azaz sem a darálás , sem a felaprózás más ételek esetén nem ajánlott, mert ezzel csak noveljük a felületét. Másfelől az oxigéntől elzárva tarthatjuk, h…
Kedves Nóra ! Az előbbi posztomban válaszoltam a hogyan tároljuk a kenyeret, hogy ne száradjon ki? Érdekes módon ugyanazzal a technikával pontosan a száraz, ropogós kekszek állagát is meg lehet őrizni, mivel ha a levegőtől elzárva vákuumozva tartjuk, akkor nem veszik fel a nedvességet. Idemásolom,…
Bármilyen étel, ami nedvességet tartalmaz a szabad levegőn kiszárad mindaddig, amíg a levegő adott hőmérsékleten páratartalmát tekintve nem telített. Ez gyakorlatilag mindig igaz, kivéve talán egyes esőerdős területeket, ahol a páratartalom olyan magas, hogy már többet nem tud felvenni. No de a lény…