Kedves Nóra !
Az előbbi posztomban válaszoltam a hogyan tároljuk a kenyeret, hogy ne száradjon ki?
Érdekes módon ugyanazzal a technikával pontosan a száraz, ropogós kekszek állagát is meg lehet őrizni, mivel ha a levegőtől elzárva vákuumozva tartjuk, akkor nem veszik fel a nedvességet.
Idemásolom, amit a kenyérhez írtam:
"Bármilyen étel, ami nedvességet tartalmaz a szabad levegőn
kiszárad mindaddig, amíg a levegő adott hőmérsékleten páratartalmát
tekintve nem telített. Ez gyakorlatilag mindig igaz, kivéve talán egyes
esőerdős területeket, ahol a páratartalom olyan magas, hogy már többet
nem tud felvenni. No de a lényeg, hogy ha még a levegő kering is, akkor
még inkább kiszárítja a kenyeret, kekszet, sütiket stb. . A megoldás az,
ha légmentesen tárolod vagy még inkább vákuumozott edényben, pl .
befőttesüvegekben. Vannak a neten, akik vákuumozható kenyértartót vagy
vákuumszelepeket kínálnak befőttesüvegekhez.
Ez egy olcsó és praktikus megoldás."
Üdv. Tamás