Amire szükségünk lesz:
Jó minőségű kaviár (orosz beluga kaviár a legjobb - sajnos iszonyatosan drága)
Elkészítési és tálalási módok:
- Az oroszok hajdinalisztből készült vastagpalacsintával, úgynevezett Blinivel, tejföllel és olvasztott vajjal kínálják. A jéghideg orosz vodka természetesen elengedhetetlen kísérője.
- Ehetjük friss pirítóssal, vajjal, citromlével.
- Fogyasszuk apróra vágott savanyú uborkával és vajjal megkent kétszersülttel.
- Ehetjük apróra vágott újhagymával és olvasztott barna vajjal.
- Készítsünk mellé borsos, citromleves tejfölt, vagy esetleg sűrűre forralt tejszín helyettesítheti.
- Kipróbálhatjuk a kísérletezés jegyében savanyított karfiollal, paprikával és friss kenyérrel.
- Vágjunk nagyon apróra vöröshagymát, és keverjük össze a kaviárral. Ezzel kenjük meg a szezámolajos pirítóst.