A halak jellegzetes illatát/ízét (főleg tengeri) nem csak citrommal lehet tompítani, finomítani. Tegyük a halakat egy megfelelő méretű tálba. Öntsünk fele-fele arányba rá annyi tejet és vizet, amennyi ellepi (mirelit halnál langyosan). Sózzuk ízlés szerint, majd reszeljünk/nyomjunk át fokhagymanyomón legalább 2 gerezd fokhagymát, de lehet több is, ha sok halat készítünk elő. Hagyjuk állni legalább 2-3 órán keresztül (ha fagyott a hal, így is kienged, ilyenkor lehet tovább is áztatni). Ha rántunk, lecsöpögtetjük, ha sütőbe sütjük, nem is muszáj nagyon lecsöpögtetni.
Javasolt kérdések
kérdés | Kategória | Válaszok | Megtekintések | Tevékenység |
---|---|---|---|---|
Hogyan süssem a fokhagymát? | előkészítés | 0 | 1.8ezer | '15 Nov |
Mit tegyek, hogy ne legyen keserű a padlizsán? | előkészítés | 0 | 5.5ezer | '15 Nov |
Hogyan tudom kiszedni az avokádóból a magot? | előkészítés | 0 | 2.1ezer | '17 Aug |
Mire ügyeljek halak előkészítésénél? | előkészítés | 1 | 1.9ezer | '16 Aug |
Hogyan tudnám gyorsabban bepanírozni a gombafejeket? | előkészítés | 0 | 3.0ezer | '17 Aug |