HIRDETÉS

A liszt egy részét helyettesíthetjük cukrozatlan kakaóval (pl. 6 ek. liszt helyett: 4 ek. liszt és 2 ek. kakaó), és kész is a kakaós piskóta, vagy valamilyen őrölt maggal (dió, mandula, mogyoró) is kiváltható a liszt egy része, ilyenkor az arányok a következők: 6 ek. liszt helyett 5 ek. liszt és 2 ek. magőrlemény.

HIRDETÉS

9 hónappal később

Szerintem még ennél több magőrlemény is mehet bele. Paleos piskótalisztből (ami darált mandula és kókuszliszt keveréke) készítettem többször is, 5-6 ek. keverék + 1-2 ek. búzaliszt. (A többi, a fehérje felverése a cukorral (1-2 kanálllal kevesebb is elég volt) és a sütés a megszokott módon megy.) A végeredmény egy kifejezetten jó piskóta lett, a mandula miatt nyilván sötétebb színű és kissé darabos, de könnyű, puha, piskótatekercsnek épp megfelelő.

2 hónappal később

Részben az étkezési keményítő is szóba jöhet! A szükséges liszt kb 1/5 része volt eddig általam használatos, könnyebb lesz tőle a piskóta. Teljes mértékben nem tudom, hogy megfelel -e, de lehet, hogy egy próbát megérne. Darált dió, esetén is lehet kiegészítésként keményítőt tenni, a piskóta tésztába. Az, hogy a keményítő, burgonya, vagy kukorica keményítő teljesen mindegy.

ezt olvastad már?
még több cikk
kapcsolódó receptek

HIRDETÉS