Ha megfelelő felszerelésed van:
fazekak, tepsik, serpenyők, vágódeszkák, kések, tálak. Ha van elég eszközöd, hogy párhuzamosan tudj több dolgot csinálni, lerövidítheted a munkaidőt. Késeid legyenek élesek, mert a tompa késsel való nyiszatolás megöli a gyorsaságot.
Ha jól rendezed be a munkafelületet:
Az előkészítéshez legyen legalább egy 50x70 cm-es szabad felület, a pult többi részén tárolhatsz minden egyebet. Készítsd elő a főzéshez szükséges dolgokat, a kukát tedd közel magadhoz, hogy minden kéznél legyen!
Ha okosan vásárolsz:
Tervezd meg előre a heti menüt, hogy ne kelljen minden nap vásárolnod! Ha valami kifogy a konyhai alapkészletedből (fűszerek, olaj, liszt), írd fel, hogy a legközelebbi bevásárláskor ne felejtsd el beszerezni! A boltban célszerű elrendezés szerint vásárolni, hogy ne kelljen össze-vissza rohangálni.
Ha jó fűszereket használsz:
A só, bors és cukor mellett számtalan fűszerrel ízesíthetünk. Célszerű kisebb csomagokból gazdálkodni, hogy ne menjen el az erejük, mielőtt elfogynának.
Ha pontosan tudod a főzés menetét:
Ha nem vagy biztos egy receptben, inkább fusd át egyszer! Így kevesebb időt veszítesz, mintha elrontanád az ételt.