HIRDETÉS

4 hónappal később

Az én galuskám könnyű a recept az anyósomé volt minden tojáshoz 4 evőkanál grizt teszek petrezselyemlevél és késhegynyi szódabikarbóna. Mikor fő a víz beleszaggatni villával, 2-3 perc főzés után fedővel befedni és így hagyni 10-15 percig. Nagy és puha lesz a galuska. Só nem kell bele, csak a vízbe,

A lényeg a csipet szódabikarbóna! Én nem szoktam mérni, hogy egy tojáshoz mennyi grízt teszek, de a lényeg, hogy lágy, de ne folyós állagú legyen, és én egy csipet sót is rakok bele, na és a csipet szódabikarbónát.

13 nappal később

Én úgy szoktam hogy: 2 tojás,6 ek gríz
A tojásoksárgáját a fehérjéktől szétválasztjuk. A sárgáját egy kicsi sóval és 2 késhegyni sütőporral kikeverjük. A fehérjét folyékony habbá verjük. Hozzákeverjük a sárgájához és hozzámegy a gríz. Ízlés szerint lehet mondjuk petrezselymet is belerakni. Ezt félre rakjuk hogy a gríz dagadjon. Forrásban lévő levesbe vagy vízbe szagatjuk és kifőzzük. Kiveszünk 1-et félbe vágjuk és ha nem kemény a belseje akkor kész

ezt olvastad már?
még több cikk
kapcsolódó receptek

Javasolt kérdések

Még olvasnál? Tallózz a kérdések között a(z) leves kategóriában vagy legújabb kérdések megtekintése

HIRDETÉS