Könnyebb lesz a grízgaluska, ha a tésztájába némi vajat is keverünk.
Az én galuskám könnyű a recept az anyósomé volt minden tojáshoz 4 evőkanál grizt teszek petrezselyemlevél és késhegynyi szódabikarbóna. Mikor fő a víz beleszaggatni villával, 2-3 perc főzés után fedővel befedni és így hagyni 10-15 percig. Nagy és puha lesz a galuska. Só nem kell bele, csak a vízbe,
A lényeg a csipet szódabikarbóna! Én nem szoktam mérni, hogy egy tojáshoz mennyi grízt teszek, de a lényeg, hogy lágy, de ne folyós állagú legyen, és én egy csipet sót is rakok bele, na és a csipet szódabikarbónát.
Én úgy szoktam hogy: 2 tojás,6 ek grízA tojásoksárgáját a fehérjéktől szétválasztjuk. A sárgáját egy kicsi sóval és 2 késhegyni sütőporral kikeverjük. A fehérjét folyékony habbá verjük. Hozzákeverjük a sárgájához és hozzámegy a gríz. Ízlés szerint lehet mondjuk petrezselymet is belerakni. Ezt félre rakjuk hogy a gríz dagadjon. Forrásban lévő levesbe vagy vízbe szagatjuk és kifőzzük. Kiveszünk 1-et félbe vágjuk és ha nem kemény a belseje akkor kész