HIRDETÉS

10 hónappal később

A tésztaszűrőn lecsepegtetett tésztára kis olajat teszünk és villával össze "fésüljük".

5 hónappal később

Nagyon jó módszer, kipróbáltam és működik. Amikor megfő a tészta, lehúzod a tűzhelyről és egy jó pohár hideg vizet öntesz rá. Pár pillanat múlva leszűröd és szuper, nem ragad össze még akkor sem, ha kihült.

Nem egyszerű kérdés, mert a "nemragadás" ellene dolgozik annak a fontos célnak, hogy a mártás viszont ráragadjon a tésztára. Talán okosabb, ha ezt a problémát elengedjük, és beletörődünk, hogy kihűlve a tészta menthetetlenül összeragad. De újra szét lehet választani, ha egy kis vízzel meghintve mikróba tesszük vagy egyenesen forró vízben melegítjük át. Megjegyzem, a melegített tészta mindig csak pótszer lesz. A tészta frissen, forrón jó és annyi.

ezt olvastad már?
még több cikk
kapcsolódó receptek

HIRDETÉS