HIRDETÉS

Én általában elmentem a kedvenceim közé vagy egy külön listába, ha valami megtetszik, így amikor oda kerül a sor, hogy inspirációra van szükségem, akkor végigböngészem azt a listát.

4 hónappal később

Gyakran fellelkesülök és akkor gondosan felírom, hogy mit főztem (Excel-tábla). Mondjuk, nem sokáig szokott tartani ez a lelkesedés, max 1 hónap, de később jó ötlet-gyűjteménynek is. Ami viszont biztos: hogy mit főztem egy-egy nagyobb családi ünnepen (karácsony, húsvét, születésnap, rokonlátogatás stb.), azt mindig lejegyzem. Egyrészt évekre visszamenően tudom a menüt (az első listám 2002-ben készült!), el tudom kerülni az ismétlődést - vagy épp elő tudom venni a kedvenceket. Másrészt ezt a listát használom vásárló listának is: hetekkel korábban kitalálom, feljegyzem, csinálok egy alapanyag-listát és azokat szépen beszerzem. (Egyszer olvastam egy érdekes könyvet, ami egy 19. század végén élt kiskunhalasi polgárasszony háztartási könyve volt. Ő mindent felírt egy naplóba: mit vett a piacon, hány kiló szappant főzött, hány üveg befőttet-lekvárt készített, mennyi tüzelőt rendelt, mit evett vendégségben és ő maga mit főzött a vendégeknek - innen jött az ötlet és kiválóan működik.)

Én csak szombat-vasárnap szoktam főzni ,de akkor se mindig tudom ezért általában szerdán-csütörtökön gondolom ki mit főzök. Most szombaton például:
Borsóleves
Szatmári tepsis hús
Derelye lesz
Hát vasárnap még nincs meg majd holnap

ezt olvastad már?
még több cikk
kapcsolódó receptek

HIRDETÉS