Az biztos, hogy tönkre nem megy a máktól, inkább az a kérdés, hogy meg tudja-e darálni az apró szemű cuccot. Nekem is van hasonló masinám, de az biztosan nem jó erre (egy olcsó kis vacak egyébként), mert az egy pörgetés után csak felkeni a darálmányt az edény falára és többé nem tudja aprítani. Ha lekaparom is újra felkeni, reménytelen.
A mák furfangos dolog, ahhoz, hogy igazán finom legyen nem is darálni, hanem szétnyomni kell, mert csak akkor jön ki az olaja. Erre pedig kizárólag a nagyanyáink hagyományos mákdarálója képes, semmi más. Én már próbálkoztam kávédarálóval, kétségtelen, ledarálódtak a szemecskék, de ízetlen, száraz lett.
Azt hiszem, ahhoz, hogy ízes, szaftos mákot kapjunk, nem ússzuk meg a hosszadalmas, nem kevés erőkifejtést igénylő, békebeli darálást. Sajnálom, hogy rossz hírrel szolgáltam!