Nekem ehhez azért lenne némi kiegészítésem. Minden élelmiszertárolásnál arra kell törekedni, hogy az minél kisebb felületen érintkezzen a levegővel. Azaz sem a darálás , sem a felaprózás más ételek esetén nem ajánlott, mert ezzel csak noveljük a felületét. Másfelől az oxigéntől elzárva tarthatjuk, ha pl. vákuumcsomagoljuk. Mondjuk a magok, pl éppen a dió esetében, ha fóliazacskóban vákuumozzuk, akkor az úgysem tud ráfeszülni teljesen, közötte a levegő megmarad valamennyire. Ehhez képest lehet befőttesüvegeket is vákuumozni, ami sokkal olcsóbb, gé sem kell hozzá és újra nyitható , zárható. Az egyik cég forgalmazza ezeket az AirZ kézi vákuumcsomagoló pumpákat és vákuumszelepeket. Kiváló megoldás a dió stb. tárolására. Ráadásul így még simán le is fagyaszthatjuk a befőttesüvegekkel együtt.