HIRDETÉS

A jól kiszárított diót ledaráljuk.
Tiszta, száraz poharakba rakjuk kiskanállal, alaposan lenyomkodjuk, kinyomkodjuk közüle a levegőt. Tiszta tetővel lezárjuk, és a kamrába helyezzük.
Palacsintába, bejglibe használjuk.

HIRDETÉS

ÉN A MEGTISZTÍTOTT DIÓT AKÁR DARABOSAN AKÁR DARÁLVA , A FAGYASZTÓBA TARTOM, A MÁKOT IS ÍGY NEM KESEREDIK MEG.

Nekem ehhez azért lenne némi kiegészítésem. Minden élelmiszertárolásnál arra kell törekedni, hogy az minél kisebb felületen érintkezzen a levegővel. Azaz sem a darálás , sem a felaprózás más ételek esetén nem ajánlott, mert ezzel csak noveljük a felületét. Másfelől az oxigéntől elzárva tarthatjuk, ha pl. vákuumcsomagoljuk. Mondjuk a magok, pl éppen a dió esetében, ha fóliazacskóban vákuumozzuk, akkor az úgysem tud ráfeszülni teljesen, közötte a levegő megmarad valamennyire. Ehhez képest lehet befőttesüvegeket is vákuumozni, ami sokkal olcsóbb, gé sem kell hozzá és újra nyitható , zárható. Az egyik cég forgalmazza ezeket az AirZ kézi vákuumcsomagoló pumpákat318 és vákuumszelepeket. Kiváló megoldás a dió stb. tárolására. Ráadásul így még simán le is fagyaszthatjuk a befőttesüvegekkel együtt.

Én a régi öregek módszerét használom; a darált diót összekeverem kristálycukorral. Befőttesüvegben lezárva akár évekig is eláll, nem avasodik meg. Felhasználásnál természetesen figyelembe veszem a cukormennyiséget a hozzávalóknál.

ezt olvastad már?
még több cikk
kapcsolódó receptek

HIRDETÉS