A mézeskalács házikó cukor-üvegablakainak elkészítéséhez a töltetlen kemény cukorkát javaslom, egy-egy maroknyi piros és sárga színben, amelyet konyhai darálóval vagy zacskóba téve a sodrófával szilánkosra törünk. Vigyázzunk arra, hogy ne zúzzuk porrá, tehát ez a művelet nem a napi feszültségek levezetésére szolgál.
A házikó oldalfalait miután kiszabtuk a tésztából, 6 percre 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. A szilánkos cukorkával csak ezek után töltjük fel az ablakoknak kihagyott helyeket, majd a tepsit visszatoljuk a sütőbe, és hagyjuk beleolvadni.
Miután elkészült, várni kell, hogy kihűljön, s csak ezek után választjuk le a sütőpapírral kibélelt tepsiről. Érdemes a falakat felszínükkel lefele tárolni, amíg összeállítjuk a házikót.
Javasolt kérdések
kérdés | Kategória | Válaszok | Megtekintések | Tevékenység |
---|---|---|---|---|
Mi a mézeskalács készítés első szabálya? | Sütés | 0 | 1.2ezer | '17 Jul |
Milyen töltött sütiket ismertek? | Sütés | 0 | 3.4ezer | '17 Sep |
Mi a tökéletes muffin harmadik szabálya? | Sütés | 0 | 2.0ezer | '17 Aug |
Egyszerű, sütés nélküli süteményt tudnátok ajánlani? | sütik | 2 | 2.9ezer | '16 Mar |
Milyen süteményekkel várjam a vendégeket? | buli | 1 | 1.2ezer | '15 Dec |