A mézeskalács házikó cukor-üvegablakainak elkészítéséhez a töltetlen kemény cukorkát javaslom, egy-egy maroknyi piros és sárga színben, amelyet konyhai darálóval vagy zacskóba téve a sodrófával szilánkosra törünk. Vigyázzunk arra, hogy ne zúzzuk porrá, tehát ez a művelet nem a napi feszültségek levezetésére szolgál.
A házikó oldalfalait miután kiszabtuk a tésztából, 6 percre 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. A szilánkos cukorkával csak ezek után töltjük fel az ablakoknak kihagyott helyeket, majd a tepsit visszatoljuk a sütőbe, és hagyjuk beleolvadni.
Miután elkészült, várni kell, hogy kihűljön, s csak ezek után választjuk le a sütőpapírral kibélelt tepsiről. Érdemes a falakat felszínükkel lefele tárolni, amíg összeállítjuk a házikót.
Javasolt kérdések
kérdés | Kategória | Válaszok | Megtekintések | Tevékenység |
---|---|---|---|---|
Tudom valamivel helyettesíteni a mogyorót? | Sütés | 0 | 2.4ezer | '17 Aug |
Milyen sütiket ismertek, aminek az elkészítési ideje maximum 20 perc? | Sütés | 0 | 1.1ezer | '17 Jul |
Mi a mézeskalácstészta második szabálya? | Sütés | 0 | 1.1ezer | '17 Jul |
Hogyan szárítsam gyorsan a körömlakkom? | Szépségápolás | 0 | 1.2ezer | '16 Feb |
Az igaz hogy a világos italoktól kevésbé lehet másnaposnak lenni? | egyéb kérdések | 0 | 1.5ezer | '16 Feb |