A következő ötletekkel garantáltan illatosabb lehet a Karácsony:
-
Narancsba szúrt szegfűszeg: szép, olcsó és sokat tart.
-
Potpourri: 250 fokra hevített sütőben, sütőpapíron, vékonyra szelve száríts szegfűszeget, csillagánizst, fahéjrudat, narancsot, almát és tobozt, közben folyton figyeld, nehogy elégjenek. Egy, másfél óra után a kiszáradt növényeket és gyümölcsöket keverd össze, és kész is az illatosító, vagy a remek ajándék.
-
Citrusos párologtató: 1-2 dl vízhez adj hozzá 1 dl almalevet, rozmaringot, citrom- és narancskarikákat, két teáskanál vaníliát, de szegfűszeg, borókabogyó, fahéjrúd, vagy szárított levendula is kerülhet bele. Alacsony lángon főzd egy pár órát – akár, amikor ott vannak épp a vendégek. Egy idő után zárd el is zárhatod, és ráteheted a radiátorra.
Fotó: flickr/ Peter Miller: Potpourri