A gránátalmát megmossuk, éles késsel félbevágjuk. Ezután egy nagy tál
fölött érdemes elvégezni a további műveletet, így nem festjük át a
konyhát. A fél gránátalmát megfogjuk, és kicsit megnyomkodjuk, mintha
citromot csavarnánk - így kinyerjük a levét és pár magot. Ezután a
vágott felével félig a tenyerünkre, félig az ujjainkra fektetjük, majd
fakanállal alaposan megütögetjük, hogy a magok mind egy szálig
kipotyogjanak. Így - ha nem ütünk nagyon mellé - biztos, hogy nem
találjuk el az ujjunkat, a gyümölcsöt viszont szépen körbe tudjuk
"püfölni".
Javasolt kérdések
kérdés | Kategória | Válaszok | Megtekintések | Tevékenység |
---|---|---|---|---|
Hogyan lehet epret csumázni? | előkészítés | 0 | 1.9ezer | '16 Jan |
Meddig iható a lefőzött kávé? | előkészítés | 0 | 3.1ezer | '17 Aug |
Mire ügyeljek halak előkészítésénél? | előkészítés | 1 | 1.9ezer | '16 Aug |
Ti mire tekeritek rá a kürtöskalács tésztáját? | előkészítés | 0 | 3.5ezer | '17 Aug |
Milyen praktikákat ismertek a bejgli töltéséhez és feltekeréséhez? | előkészítés | 0 | 1.9ezer | '17 Jul |