Ha túl lágy vagy túl kemény a töltelék, egyaránt felrepesztheti a bejglit. A túl kemény tölteléket lazíthatjuk hámozott reszelt almával vagy lekvárral, a túl lágyat szilárdíthatjuk zsemlemorzsával, kekszmorzsával vagy babapiskótával. A túl cukros töltelék is okozhatja a bejgli szétrepedését. Töltéskor a tészta szélén hagyjunk egy-egy centi üres csíkot, hogy ne folyjon ki a töltelék. A töltelék nagyjából olyan vastag legyen, mint a tészta.
A feltekerés előtt a tészta jobb és bal szélét egy-egy centivel hajtsuk vissza, így nem folyhat ki a töltelék a tekercs végén. Ha sarkosra nyújtottuk a tésztát, nagyon szép lesz a hengerek vége is. A tölteléket egyenletes vastagságban kenjük a tésztára, erre a célra a legjobb egy hosszú kés. Ha a tekercs vastagsága mégsem teljesen egyenletes, a gyúródeszkán hengergessük meg, így szabályos hengereket tudunk készíteni. A tekercs végén az illesztést alulra, a sütőlapra helyezzük. Végül a hengereket meglapogathatjuk, hogy ne henger, hanem bejgli formájuk legyen.