10 zöldségleves, amelynek izgalmát mégis a gyümölcs adja

Talán önellentmondásnak is tűnhet, mégis akad egy csokornyi zöldségleves, amely nem attól lesz különleges, hogy a legízesebb répák, krumplik és céklák főnek bele, hanem valami teljesen eltérő alapanyag jelenlététől... ez pedig nem más, mint a gyümölcs.

Sokaknak már maga az ötlet is teljes őrületként hathat, hogy a zöldségleves készítése során gyümölcs(!) kerüljön a fazékba. Pedig igenis akadnak olyan receptek, amelyeknek nem merő kiegészítője, de mondhatni, lényege egy-egy édes alma, körte vagy szilva. Mellette ugyanúgy megmaradnak zöldséglevesnek, csupán egy fokkal izgalmasabbak lesznek. Tetszetős koncepció?

  1. 1.

    Almás-zelleres édesburgonya-leves

  2. 2.

    Selymes zellerkrémleves

  3. 3.

    Almás-narancsos sütőtökkrémleves grillázzsal

  4. 4.

    Sütőtökkrémleves Gerzsenyi Flórától

  5. 5.

    Egyszerű és finom céklakrémleves

  6. 6.

    Szárzellerkrémleves

  7. 7.

    Kapros káposztaleves

  8. 8.

    Citrusos-almás sütőtökkrémleves

  9. 9.

    Körtés tökkrémleves Hokkaido tökből

  10. 10.

    Zellerkrémleves körtével

Még több zöldségleves itt!

Csatlakozzatok ti is a Nosalty közösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...