Vadi új éttermek nyílnak az ÁRKÁDBAN - Ezeket érdemes lesz kipróbálnod a Food Loftban

Rengeteg új étteremmel és számos kikapcsolódási lehetőséggel újult meg a budapesti Árkád bevásárlóközpont. Megmutatjuk, hova érdemes mindenképpen beülni. (x)

Nagyszabású beruházásának végére ért az ÁRKÁD bevásárlóközpont, melynek köszönhetőenszeptember 12-én egy új gasztro-teret, a Food Loftot nyitották meg a látogatók előtt a bevásárlóközpont felső szintjén.

Az új területen 7 új vendéglátóegység kap helyet: à table!, Bellozzo, Burger Market, Katsa, padthai wokbar, Tsuru és a Yolo Food. A Food Loft megnyitásával nemcsak különböző nemzetek konyháit lehet majd kipróbálni, hanem olyan, a környéken eddig nem elérhető vendéglátóhelyek lesznek megtalálhatók az ÁRKÁD-ban, amelyekért eddig a belvárosba kellett utazni. Emellett a Food Loft közvetlen közelében kap helyet a megújult Kölyökpark játszóház is, így az ÁRKÁD új gasztro zónája az egész család számára kikapcsolódást biztosít majd.

Az ÁRKÁD egyaránt tökéletes alternatíva lesz azoknak a családoknak, akik tartalmas hétvégi kikapcsolódásra vágynak, de azoknak is, akik családi, baráti vagy akár üzleti ebédnek vagy vacsorának keresnek helyszínt.

Hogy mi mindent találunk majd a Food Loftban?

Az à table! egy olyan hely, ahol úgy érezhetjük, mintha pár falat erejéig Franciaországban lennénk. Az à table! kemencéjében normandiai lisztből, hagyományos módon dagasztott és kelesztett kovászos kenyér sül, reggelente pedig frissen készülnek a finomságok. Az ÁRKÁD-ban található à table! pékség, cukrászda, kávézó és kis étterem is egyben, ahol napszaktól függetlenül meleg reggelit fogyaszthat bárki. Az egyedi stílusú, hangulatos üzletben különleges, minőségi kávékkal, francia alapanyagokból készített péksüteményekkel és cukrásztermékekkel, hideg és meleg reggelivel, salátákkal és szendvicsekkel várják a vendégeket, amelyet akár helyben is elfogyaszthatnak, de egy rohanós napon elvitelre is kérhetik a finomságokat.
A BELLOZZO® márkát az igazi, mindennapi olasz konyha hívta életre, amely arról szól, hogy táplálja a testet és a lelket is anélkül, hogy elnehezítene. Bonyodalmak nélküli, mégis nagyszerű ételek készülnek itt. A BELLOZZO® ételeit az olasz családi tűzhely szakácsai és szakácsnői, valamint az ő receptjeik ihlették. Ha éttermekről van szó, sokszor választanunk kell minőség, jó ár-érték arány és gyorsaság között. Muszáj ennek így lennie? Gyorsan, jót enni, megfizethető áron – össze lehetne hozni a hármat? A BELLOZZO® szerint igen! A megoldás pedig a valódi, mindennapi olasz konyha, amelynek három kulcsszava: frissesség, minőség, egyszerűség. A BELLOZZO® pedig pont ezt kínálja, hamarosan már az ÁRKÁD-ban is.
A Burger Market eddig a belváros legmozgalmasabb étel-tereként volt ismert, ahol bárki élvezhette a válogatott alapanyagokból összeállított ötcsillagos hamburgereket, és az autentikus tex-mex konyhát taco hangsúllyal, házi szószokkal a Mamma konyhájából. Market – mert mint a piacon, friss és házi alapanyagokból mi magunk válogathatjuk össze az ételünket. Sokféle húsból, vagy épp húsmentes (vegetáriánus és vegán) opcióból választhatunk, többféle buciból (gluténmentes és teljes kiőrlésű is), házi készítésű szószokból és köretek széles választékából. Itt mindenki saját ízlésének és fantáziájának megfelelően állíthatja össze kedvenc ebédjét. Mindez pedig hamarosan az ÁRKÁD-ban is elérhető lesz. Ezzel a Burger Market nyüzsgő közösségi tere a bevásárlóközpontok közül elsőként, az Örs vezér terén is elérhető lesz.
Egészséges, friss alapanyagok, autentikus thai ízvilág és vibráló, városias környezet. Ez a padthai wokbar világa! A belvárosi forgatag egyik legnépszerűbb hazai étteremlánca, a padthai wokbar legújabb lokációját az Árkádban nyitotta 2019 elején. Alapítói 7 évvel ezelőtt elhatározták, hogy szembe mennek az eddigi paradigmákkal és bebizonyítják, hogy egy gyors étkezés is lehet minőségi és egészséges. Friss alapanyagaikból te magad állíthatod össze ételed, melyet ázsiai séfjeik tűzforró wokban a szemed láttára készítenek el. Vega, vegán, laktózmentes vagy húsimádó? Az biztos, hogy a padthai wokbarban nem kell többé kompromisszumot hoznod különleges étrend esetén sem.
Az ÁRKÁD-ban a japán konyha rajongói is megtalálják majd kedvenc ízeiket. A Tsuru koncepciója a modern és a hagyományos ízek fuzionálása. A Tsuru lerántja a leplet a sushi eddig rejtett világáról, ahol a vásárlók egy rég nem látott ízvilágba kóstolhatnak bele.
A tökéletes gourmet élmény eléréséhez, nem csupán alapanyagainknak, de eszközeinknek is tökéletesnek kell lennie. Mi, a Yolo Food-nál, az összes fogásunkat kézműves jelleggel, odaadóan készítjük el, különös tekintetet fordítva a gasztro örömök vizuális részére. Jó alapanyagokból, nagy szakértelemmel készített ételeink hűen tükrözik kulinária iránti elkötelezettségünk, melyeket gyorsan, frissen és környezetbarát módon kaphatsz meg, legyél bárhol is a városban.
Az ÁRKÁD a nyár folyamán különleges receptversenyt hirdetett Facebook oldalán, melyre hét kategóriában lehetett jelentkezni:magyar, olasz, mexikói, japán, francia, távol-keleti valamint mentes recepteket várt a szakmai zsűri, melyben többek között Fördős Zé és Dobó Ági is döntött a nyertesek sorsáról.
A legjobb receptek az ÁRKÁD Foodloft szakácskönyvben, illetve az interneten is megjelennek (lapozz bele ide kattintva), mely a nyertes leírások mellett az újonnan nyíló éttermek legjobb fogásainak receptjeit is bemutatják majd a nagyközönségnek.
Szeptember 12-én tehát új fejezet nyílt meg a budapesti ÁRKÁD történetében, a vásárlók ugyanis mostantól megismerhetik, és remélhetőleg meg is szeretik majd a főváros legújabb, legszínesebb gasztronómiai központját!

Yolo Food

Tsuru

padthai wokbar

Katsa

Burger Market

Bellozzo

à table!

Vegyél részt az ÁRKÁD Foodloft nyereményjátékban Te is!

És ez még nem minden...

A Katsában megelevenednek a vidék igazi ízei, és különös hangsúlyt fektetnek a szárnyas alapanyagok rendkívül változatos felhasználására. Az étterem kínálatában nagy szerepet kap a kacsacomb, a kacsamell és -máj, a kacsakolbász, de az étlapról a különböző frissen sült rántott húsok, a cordon bleu és a rántott húsos szendvicsek, vagyis a magyar konyha klasszikusai sem hiányozhatnak. A vendégeket a legmagasabb éttermi minőség és a legfrissebb hazai alapanyagokból készült ételek várják. Minderre pedig a nagysikerű belvárosi Cupákos étterem séfje, Tasnádi Ákos neve a garancia. Ezt még a Nagyi is imádni fogja!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek