Erre mindig figyelj, ha lecsót teszel el – A befőtt szavatossága múlhat rajta

Sajnos vége a nyárnak, ezzel együtt pedig a friss lecsók élvezetének is befellegzett. Aggodalomra semmi ok, ugyanis eltehetjük a napfény ízét lecsóbefőttben – persze nem mindegy, milyen módon! Segít a Napi Tipp.

A lecsóbefőtt ugyan némileg kilóg a nyáron eltehető kamrakincsek sorából (tekintve, hogy nem édes, zamatos lekvár), mégis ugyanolyan gyakran készül a rendszeres befőzők konyháiban, mint bármilyen dzsem vagy gyümölcsproduktum. Természetesen, mint a lekvárok esetében, a lecsóbefőttnél is oda kell figyelnünk jópár tényezőre, hogy garantáltan siker koronázza a projektünket. Vegyük sorra ezeket mind, hogy az idei befőtt is tökéletes legyen.

Nézd meg galériánkban a lecsóbefőtt eltevésének hibáit, a tippekért kattints a képre!

Lecsós ételek, amelyek frissen vagy befőttből is készülhetnek:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További hasznos konyhai tippekért kattints ide:

Címlapról ajánljuk

További cikkek