Ha így készíted, nem veszíti el harsogó színét a zöldbab

A zöldbab tökéletes köretnek, és igen jól mutat egy nagy szelet szaftos hús és némi ropogósra pirult burgonyakocka mellett. Egy kis fűszerezéssel izgalmas kiegészítője a tányérnak, és mindez úgy a legjobb, ha gyönyörű sötétzöld színben tetszeleg! Mai Napi Tippünk abban segít, hogyan készítsd el a zöldbabot, hogy ne veszítse el harsogó színét!

A zöldbab nemcsak egészséges, hanem mutatós is lehet a tányérodon, pláne, ha élénk színével hívja fel magára a figyelmet. Ízesítsd kedved szerint, és készíts egyszerűen csodás, hasrogóan zöld színű zöldbabot!

Tedd jeges fürdőbe a zöldbabot!

A legfontosabb, hogy hibátlan zöldbabot válogass a kosaradba: ne legyen rajta gyanús barnás folt, se sérülés. Ha már a konyhában állsz, készen a legtökéletesebb zöldbab elkészítésére várva, akkor első lépésként tegyél fel vizet forrni.

A már forrásban lévő vízhez adj egy kis sót. Mindeközben készíts elő egy tálat, amibe egyenlő arányba kerüljön hideg víz és jégkocka.

Egyszerű zöldbabfőzelék

Ez egy csodálatos nyári (hús, liszt és tejmentesen is elkészíthető) étel frissen szedett zöldbabból, jó adag tejföllel, fokhagymával és egy leheletnyi füstös pirospaprikával. ...

Ezután tedd a forrásban lévő vízbe 2-3 percre a zöldbabot, majd helyezd át az előkészített jeges fürdőbe. Ezzel a módszerrel (blansírozás) sokkolod a babot, és megállítod a főzési folyamatot, ezzel megőrizve sötétzöld színét. Utolsó lépés, hogy ízlés szerint ízesíted, például fokhagymával, majd forró serpenyőben ressre pirítod. Köretnek, de akár magában is finom!

Forrásunk volt.


További hasznos konyhai tippekért kattints ide:

Legújabb receptek

Gyümölcskenyér

Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...

Baileys házilag

Ha szeretitek az édes-selymes krémlikőröket, akkor az idei karácsonyi ajándékotok magatoknak legyen az, hogy elkészítitek házilag. Ugyanis sokkal-sokkal finomabb és aromásabb lesz, ...

Csülök sörben sülve

A sörben sült csülök fejedelmi fogás, ráadásul jó kiadós is. Érdemes egy nappal a sütés előtt bepácolni a húst, hogy az ízek jól átjárják és finom szaftos, omlós legyen. Ameddig ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...