Ha így készíted, nem veszíti el harsogó színét a zöldbab

A zöldbab tökéletes köretnek, és igen jól mutat egy nagy szelet szaftos hús és némi ropogósra pirult burgonyakocka mellett. Egy kis fűszerezéssel izgalmas kiegészítője a tányérnak, és mindez úgy a legjobb, ha gyönyörű sötétzöld színben tetszeleg! Mai Napi Tippünk abban segít, hogyan készítsd el a zöldbabot, hogy ne veszítse el harsogó színét!

A zöldbab nemcsak egészséges, hanem mutatós is lehet a tányérodon, pláne, ha élénk színével hívja fel magára a figyelmet. Ízesítsd kedved szerint, és készíts egyszerűen csodás, hasrogóan zöld színű zöldbabot!

Tedd jeges fürdőbe a zöldbabot!

A legfontosabb, hogy hibátlan zöldbabot válogass a kosaradba: ne legyen rajta gyanús barnás folt, se sérülés. Ha már a konyhában állsz, készen a legtökéletesebb zöldbab elkészítésére várva, akkor első lépésként tegyél fel vizet forrni.

A már forrásban lévő vízhez adj egy kis sót. Mindeközben készíts elő egy tálat, amibe egyenlő arányba kerüljön hideg víz és jégkocka.

Ezután tedd a forrásban lévő vízbe 2-3 percre a zöldbabot, majd helyezd át az előkészített jeges fürdőbe. Ezzel a módszerrel (blansírozás) sokkolod a babot, és megállítod a főzési folyamatot, ezzel megőrizve sötétzöld színét. Utolsó lépés, hogy ízlés szerint ízesíted, például fokhagymával, majd forró serpenyőben ressre pirítod. Köretnek, de akár magában is finom!

Forrásunk volt.


További hasznos konyhai tippekért kattints ide:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

4 dolog, amit sose tegyél a konyhapultra

A konyhapultra sorakoztatott tárgyak nemcsak esztétikailag ronthatnak a konyha összképén, hanem akár veszélyt is jelenthetnek. Ha neked is zsúfolt konyhád van, akkor érdemes átgondolni, mi az, aminek nincs helye a pulton. Gyűjtésünk abban segít, mit nem kellene a konyhapulton tárolnod.