A zöldbab nemcsak egészséges, hanem mutatós is lehet a tányérodon, pláne, ha élénk színével hívja fel magára a figyelmet. Ízesítsd kedved szerint, és készíts egyszerűen csodás, hasrogóan zöld színű zöldbabot!
A legfontosabb, hogy hibátlan zöldbabot válogass a kosaradba: ne legyen rajta gyanús barnás folt, se sérülés. Ha már a konyhában állsz, készen a legtökéletesebb zöldbab elkészítésére várva, akkor első lépésként tegyél fel vizet forrni.
A már forrásban lévő vízhez adj egy kis sót. Mindeközben készíts elő egy tálat, amibe egyenlő arányba kerüljön hideg víz és jégkocka.
Ezután tedd a forrásban lévő vízbe 2-3 percre a zöldbabot, majd helyezd át az előkészített jeges fürdőbe. Ezzel a módszerrel (blansírozás) sokkolod a babot, és megállítod a főzési folyamatot, ezzel megőrizve sötétzöld színét. Utolsó lépés, hogy ízlés szerint ízesíted, például fokhagymával, majd forró serpenyőben ressre pirítod. Köretnek, de akár magában is finom!
További hasznos konyhai tippekért kattints ide: