Eddig biztosan te is rosszul mostad ki a kulacsodat – Mutatjuk, hogyan kell helyesen

Bár azt gondolhatnád, hogy ha csak vizet hordasz benne, akkor nem kell komolyabb tisztítás neki, azonban ebben az esetben sem elég csak elöblíteni.

A kulacs több szempontból is remek megoldás, hiszen amellett, hogy környezetbarát, nem gyülemlik fel otthon rengeteg üres műanyag palack, amit utána vissza kell vinni a pontgyűjtőkbe. Egy hátulütője azonban mégis van, hiszen ha nem tisztítod rendszeresen, könnyedén elszaporodhatnak benne a baktériumok. Éppen ezért a kulacsnak alaposabb takarításra van szüksége egy sima kiöblítésnél!

Eddig biztosan te is rosszul mostad ki a kulacsodat - Mutatjuk, hogyan kell helyesen

Minden használat után

A legjobb, ha minden használat alatt elvégzel egy alaptisztítást, melynek során jó alaposan átmosod meleg vízzel, hogy eltávolítsd a maradék folyadékot és lerakodást (pl. italpor)!

Ezután mosd át az összes részét külön-külön is, a száját pedig mosószeres kefével is tisztogasd meg!

Majd öblítsd el a kulacsot, hogy eltávolítsd a tisztítószer maradványait, végül hagyd, hogy teljesen megszáradjon.

A nagy takarítás

Ha egy kis időig nem használtad a kulacsod, vagy éppenséggel folyamatos használatban volt, akkor illik egy nagyobb tisztítást elvégezni rajta 5-6 naponta! Töltsd fel meleg vízzel a kulacsodat, és adj hozzá egy evőkanál szódabikarbónát, majd hagyd egy óráig ázni. Ezután egy kefével jó alaposan sikáld át a palack belsejét. Öblítsd ki alaposan, majd hagyd megszáradni a szabad levegőn!

Forrásunk volt.


Még több takarítás itt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Legújabb receptek

Gyümölcskenyér

Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...

Baileys házilag

Ha szeretitek az édes-selymes krémlikőröket, akkor az idei karácsonyi ajándékotok magatoknak legyen az, hogy elkészítitek házilag. Ugyanis sokkal-sokkal finomabb és aromásabb lesz, ...

Csülök sörben sülve

A sörben sült csülök fejedelmi fogás, ráadásul jó kiadós is. Érdemes egy nappal a sütés előtt bepácolni a húst, hogy az ízek jól átjárják és finom szaftos, omlós legyen. Ameddig ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...