Három ételkülönlegesség az első magyar ételízesítővel - Ezeket főztük ki Flórával

A Nosalty szakácsa, Flóra nagy fába vágta a fejszéjét és a nyár során három igazi különlegességet készített el konyhánkban. Mi pedig padlót fogtunk, háromszor is. (x)

Legyen szó az olasz konyháról, magyaros reggeliről vagy fúziós indiai-magyar ételkülönlegességekről, a Nosalty szakácsa, Flóra nem ismer lehetetlent. Fakanalat ragadott a nyár legmelegebb napjain, kamera elé állt és megmutatta, a Delikát ételízesítő mindenben megállja a helyét.

Első alkalommal még volt egy kis bizonytalanság a beköszönést illetően, Flóra viszont igazán nem volt szívbajos, rögtön egy izgalmas Minestrone levessel kezdett, amit rengeteg friss zöldséggel és egy izgalmas, pestós bagettel tett igazán olaszossá.

Minestrone leves pestós bagettel

Az irgalmatlan mennyiségű friss zöldség leszeletelése már önmagában embert próbáló feladat lehetett volna, Flóra azonban még csukott szemmel is simán ledarálta a hagymát, a répát, a cukkinit, zellert, padlizsánt és a káposztát, mindeközben pedig felhívta rá a figyelmet, hogy egy ilyen leves elkészítésénél szinte alig van szükségünk sóra, az immáron 38%-kal több zöldséget tartalmazó Delikátból akár egy nagyobb csipet is képes felerősíteni és még zöldségesebbé tenni ezt a vitaminoktól dús olasz levest.

A következő kihívásban Flóra a lustálkodós hétvégék királyát, sütőben sült bundás kenyeret készített, amit irgalmatlan mennyiségű sajttal turbózott fel ráadásul nem egy, hanem négy különböző sajtfélével: cheddarral, ementálival, füstölt sajttal és mozzarellával.

Sütőben sült sajtos bundás kenyér

Igaz, ehhez a reggelihez legalább nyolc tojásra lesz szükségünk, de végeredményében olyan adagot kapunk, amellyel nem hogy egy négyfős család, de egy egész focicsapat is jól lakik, ezt a laktató tojásos-tejszínes rakott reggelit pedig érdemes feldobni még egy kis újhagymával, madársalátával és némi paradicsommal.

A harmadik és egyben utolsó fogás egy currys burgonyafőzelék volt, melyhez Flóra egy nagyon intenzív fűszerezésű, marha- és sertéshúsból készült húsgolyót készített.

Currys burgonyafőzelék, fűszeres húsgolyóval

Ez az indiai-magyar ételkombináció mindenkinél abszolút kedvenc lett! A Klasszikus krumplifőzeléket Flóra curryvel és egy kevés Delikát ételízesítővel fűszerezte meg, amíg pedig a krumpli csendben rotyogott a főzőlapon, Flóra szépen kigolyózta a sáfrányos-gyömbéres-chilis-koriandermagos- római köményes marha- és sertéshúst. Külön imádtunk, hogy Flóra lisztes habarás helyett kókusztejjel sűrítette be a krumplifőzeléket. Ez az étel olyan élménnyel szolgált mindenkinek, hogy nem kérdés: bár mindhárom fogás igazán különleges és finom volt, a currys burgonyafőzelékkel Flóra egy életre mindenkit lekenyerezett.

Hogy mi a hasonlóság a három étel között? Bár mindegyik éppen csak, hogy egy csipetnyi Delikátot tartalmazott, mégis olyannyira karakteressé és teltté tette a leves, a bundás kenyér és a burgonyafőzelék ízvilágát, hogy ha valamelyik fogást elkészíted, ezt az egy hozzávalót semmiképpen se felejtsd el hozzáadni!

További hasonlóan izgalmas receptet a www.csipetnyirecept.nosalty.hu oldalon találsz!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így teleltesd a leandert, ha kevés a helyed

Tavasszal gyakran csábulunk el egy-egy mediterrán növény beszerzésére a kertészetekben, köztük a színpompás leanderére is. Kora ősszel nincs is még baj vele, viszont a hűvös idő beköszöntével gyorsan helyet kell találni számára, hogy ne pusztuljon el. Nem kell rögtön télikertet telepíteni, mutatjuk, mi jelent megoldást!