Ha ezt most megnézed, többé sohasem fogsz ugyanúgy nézni a kaliforniai paprikára

A Bell paprikát (vagy ismertebb nevén kaliforniai paprikát) általában frissen fogyasztjuk, salátába aprítva vagy hússal töltve készítjük el. Mutatjuk, melyik mire a legjobb!

A kalifornia paprika igen színes zöldségféle: zöld, sárga, narancssárga vagy bordós-pirosas, harangalakú termésként találkozhatunk vele a piacon. Érdekesség, hogy ez a négy szín mindössze egy-, és nem négyféle paprikát jelöl, négy különböző érettségi állapotban!

Észrevetted már, hogy ennek a kedvelt zöldségnek a törzse eltérő számú (általában 3-4 darab) cikkre van tagolva?

Míg egyesek azt állítják, hogy ezzel állapítható meg a paprika neme, addig mások ennél izgalmasabb következtetéseket is megállapítottak a kaliforniai paprika eltérő cikkelyszámú "hátsójáról".

A paprikának egyébként nincs neme, de húsos részének tagozódása segít nekünk abban, hogy a legjobban tudjuk kihasználni zöldségünket.

  • Eszerint pedig a négy cikkelyre osztottvariánsok édesebbek, és nyersen fogyasztva a legfinomabbak. Ezek a fajták egyébként több magot is rejtenek, amiknek akonyhakertben is nagyobb hasznát vehetjük, ha elültetjük őket.
  • A háromrészre tagoltkaliforniai paprikák a legjobbak sütve vagy főve, ezeket bátran tölthetjük is, mivel jóval kevesebb magot is rejtenek.

Szóval a legközelebbi zöldséges-látogatásakor már tudatosan vásárolj be belőlük, addig azt is megmutatjuk, hogy mit érdemes kihoznod belőlük:

  1. 1.

    Kuszkusszal töltött kaliforniai paprika joghurtos-korianderes öntettel

  2. 2.

    Kaliforniai paprika krémleves

  3. 3.

    Kaliforniai tojás

  4. 4.

    Marhahússal és bulgurral töltött paprika

  5. 5.

    Szecsuáni sertés kaliforniai paprikával

És ezt olvastad már?

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...