A kalifornia paprika igen színes zöldségféle: zöld, sárga, narancssárga vagy bordós-pirosas, harangalakú termésként találkozhatunk vele a piacon. Érdekesség, hogy ez a négy szín mindössze egy-, és nem négyféle paprikát jelöl, négy különböző érettségi állapotban!
Észrevetted már, hogy ennek a kedvelt zöldségnek a törzse eltérő számú (általában 3-4 darab) cikkre van tagolva?
Míg egyesek azt állítják, hogy ezzel állapítható meg a paprika neme, addig mások ennél izgalmasabb következtetéseket is megállapítottak a kaliforniai paprika eltérő cikkelyszámú "hátsójáról".
A paprikának egyébként nincs neme, de húsos részének tagozódása segít nekünk abban, hogy a legjobban tudjuk kihasználni zöldségünket.
- Eszerint pedig a négy cikkelyre osztottvariánsok édesebbek, és nyersen fogyasztva a legfinomabbak. Ezek a fajták egyébként több magot is rejtenek, amiknek akonyhakertben is nagyobb hasznát vehetjük, ha elültetjük őket.
- A háromrészre tagoltkaliforniai paprikák a legjobbak sütve vagy főve, ezeket bátran tölthetjük is, mivel jóval kevesebb magot is rejtenek.
Szóval a legközelebbi zöldséges-látogatásakor már tudatosan vásárolj be belőlük, addig azt is megmutatjuk, hogy mit érdemes kihoznod belőlük:
És ezt olvastad már?
Ezeket olvastad már?
Miért csíp az erős paprika?
Miért csíp a chili, és miért nem egyformán csípnek a különböző fajták? Ha érdekel, olvass tovább!
CoookÍgy vágják a paprikát a profik! VIDEÓ!
Egy profi Konyhafőnök számos személyes konyhai trükköt is bevethet a feladatok abszolválásánál. Minden fortély és praktika hozzájárulhat a sikerhez. Akár a tiédhez is!
Hering AndrásZöldségből hangszert? Hogyne!
A húros hangszereken kívül szinte minden pótolható zöldségekkel, gondoltad ezt? Mi sem, de most mutatjuk a bizonyítékot, valóban létezik zöldségszimfónia!
NosaltyTop 11 egészséges tésztasaláta
Megfelelő tészta + sok zöldség + teljes értékű fehérje + zsírszegény öntet = tuti egészséges tésztasaláta!
Bodon Judit dietetikus