Ezeket főztétek tavaly a legtöbben

A 2015-ös év hazai Top 10 receptjének listáját 265 ezres oldalletöltéssel egy csirkemell recept vezeti, ráadásul második éve tartja az elsőségét.

A havi 1 millió egyedi felhasználó oldalletöltése alapján összeállított listát idén is – csakúgy, mint tavaly - a tejfölben pácolt csirkemell tepsis krumplival elnevezésű recept vezeti.

Hogy fordulhat elő, hogy több mint 52.000 recept közül két egymást követő évben ugyanaz lesz a legnépszerűbb?És hogy vajon mit tud ez a recept? A NoSalty szerkesztő - gasztro bloggereit és vezérigazgatóját is megkérdeztük:

„A rántott hús még mindig a magyar konyha egyik emblematikus fogása, a klasszikus magyaros konyhát kedvelő háztartásokban heti rendszerességgel fordul elő. Ebben a receptben van még két másik hívószó is: a tejföl és a tepsis krumpli, amelyek mindegyike szintén nagyon népszerű eleme a magyar konyhának. Mindemellett a recept nem túl bonyolult, nem igényel különleges hozzávalókat, és a „generációs vitákra” sem ad okot: a gyerekek ízléshez pont annyira illik, mint az idősebb generációéhoz. Fontos szempontja lehet még a recept sikerének az is, hogy beküldőjének komoly hitele van a NoSalty közössége körében, hiszen sokféle, ízletes, házias receptet töltött már fel, szép fotókkal, így könnyű vele azonosulni.”Nemes Nóra, Dacota

„Szerintem ez a recept a fent említetteken túl attól lett sikeres, hogy bár egy örök klasszikus fogásról, a rántott húsról van szó, mégis a pácolással egy plusz csavar került bele, ami különlegessé teszi ezt a hagyományos alapanyagokból összeállított ételt.”Kárai Dávid, ízHUSZÁR

Az egy évvel korábbi adatokhoz képest az olvasóink 2015-ben kevésbé voltak édesszájúak, hiszen a tíz legolvasottabb receptből ebben az évben már csak négy édesség (2014-ben ez az arány 60% volt). Tovább erősödött az egészségtudatos receptek népszerűsége, 2015-ben már a tíz legkeresettebb recept között is szerepel olyan, ami ezt tartja szem előtt. További örvendetes hír, hogy az alapanyagok közül a zöldségek immár a második helyen végeztek, a húsfélék közül pedig továbbra is a csirke a legnépszerűbb.

2015-ben az aranyérmes tepsis csirkemell közel 265.000 oldalletöltést produkált, ezt követte egy hagyományos gulyásleves receptje közel 210.000 oldalletöltéssel, a harmadik helyre pedig egy pofonegyszerű muffin került közel 196.000 letöltött oldallal. Idén először került egy távol-keleti recept is az első 10 közé, az illatos-omlós csirkemellet több mint 162.000 alkalommal tekintették meg az olvasók.

Ha a keresett receptjellemzőket vizsgáljuk, idén is az időtakarékosság volt a legfőbb szempont a hazai háztartásokban, a legtöbbek választása a 15-30 perc alatt elkészíthető receptjellemzőre esett. Gyakori még a fogyókúrás és diétás illetve az ünnepi alkalmakhoz (Húsvét, Karácsony) kötődő receptek iránti érdeklődés.

„A karácsonyt megelőző pár nap az év talán legmozgalmasabb időszaka a NoSalty számára, hiszen ilyenkor, a karácsonyi hajrá utolsó napjaiban, óriási tömegek fordulnak hozzánk segítségért. Idén 2015. december 23-án 165 ezer látogatója volt a NoSalty-nak PC-s eszközökről és 89 ezer mobileszközökről, közel 1,5 millió oldalletöltéssel. Ezen a napon a NoSalty lett a második legnépszerűbb női portál, bekerülve a TOP 10 hazai weboldalba.” – mondta el Zalai Ágnes, a NoSalty vezérigazgatója.

És most következzen 2015 tíz legnépszerűbb receptje:

  1. 1.

    Tejfölben pácolt csirkemell tepsis reszelt krumplival

  2. 2.

    Tradicionális gulyásleves

  3. 3.

    A legegyszerűbb muffin

  4. 4.

    Lacikrumpli

  5. 5.

    Amerikai szaftos tarja

  6. 6.

    Aranygaluska ahogy a nagymamám készíti

  7. 7.

    Rántott hús liszt tojás zsemlemorzsa nélkül

  8. 8.

    Illatos omlós csirkemell

  9. 9.

    Bögrés francia palacsinta

  10. 10.

    6 tojásos piskóta

Legújabb receptek

Csülök sörben sülve

A sörben sült csülök fejedelmi fogás, ráadásul jó kiadós is. Érdemes egy nappal a sütés előtt bepácolni a húst, hogy az ízek jól átjárják és finom szaftos, omlós legyen. Ameddig ...

Mákos-málnás vaníliás mousse torta

Sütésben gyakorlott, tapasztaltabb embereknek ajánlom a torta elkészítését. Sok apró részből áll, ami külön odafigyelést igényel. Fontos a megfelelő dermesztés, pihentetés. Megéri ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...