Ééés, ismét itt az ősz! Az évszak alapanyagi még nem jelentek meg teljes palettájukban a piacokon, nagyjából október közepétől nyűgöznek majd le minket a piac színes forgatagában. Szilva, körte viszont már kapható, de még a forró nyár termései is bőven, ami azért is jó, mert szeptemberben még nagyon olcsón juthatnunk hozzájuk.Paradicsomot most akár kétszáz forintért árulnak a termelők és a hiperek is, így jó ötlet belőle eltenni, aszalni vagy leveshez, tésztához készíteni belőle szószt. Ne feledjük az utolsó nagy adag lecsókat sem, tegyünk is el belőle télire, ha már egyszer nekiálltunk!
A szilva nagy felfutását éli, a szilvás szeptemberi sütiknél talán elképzelni sem lehet jobbat, de egy isteni, fahéjas krémlevesben is szeretjük! A körte szintén mázsaszámra terem, a körtedzsemek, körtés piték is nagy csábítók az indián nyárban.
Hoztunk egy sütőtökös receptet is, mert itt-ott már találkoztunk narancssárga kedvencünkkel - most egy egyszerű verziót mutatunk!
Ezeket olvastad már?
Ezek a gyorséttermek már világszerte árulnak vegán húst - és...
Már nem sci-fi, nagyon is valóság: a húsmentes hamburgerek szép lassan meghódítják a világot!
Országh Kitti7 töltött paprika, amit még szeptemberben el kell készítened
Hogyan is zárhatnánk a nyarat töltött paprikázás nélkül? Itt vannak a legjobb receptjeink!
Országh Kitti9 jel, amiből tudhatod, hogy érdemes beülni egy étterembe
Veled is előfordult már, hogy csalódtál egy étteremben? Ezentúl nem fogsz majd mellé, mutatjuk, mi mindenre figyelj!
Országh Kitti11 ötlet, mit kezdj a rengeteg PARADICSOMMAL a nyár utolsó...
Az utolsó nyári héten szentelj időt a főzésre - készíts ételeket friss, szabadföldi paradicsomból!
Országh Kitti