Azért szeretjük a tésztasalátát, mert egészséges, ugyanakkor mégis tisztességes fogás, és nem kell kecskének éreznünk magunkat, pláne, ha teljes kiőrlésű vagy durum tésztából készítjük el! Nem is kell feltétlenül a recepthez ragaszkodnunk, nézzünk szét először a hűtőben és a kamrában, és próbáljunk meg az otthon fellelhető alapanyagokból összedobni valamit. Jöhet a maradék friss zöldség, illetve a szendvicsből kimaradt sonka vagy sajt. Legjobb, ha friss fűszereket használunk: bazsalikomot, oregánót, kakukkfüvet, petrezselymet. Az öntetet sem kell túlbonyolítani, csak egy kevés jó minőségű olajra és némi savanykás ízre - citromlére vagy lágyabb ízű ecetre - van szükségünk. Ami pedig nem fogyna el, abból pompás tízórai lehet másnap a munkahelyen vagy az iskolában!
7 laktató tésztasaláta vacsorára
A saláták aranyközépútja, mert amellett, hogy egészséges és finom, egy jó tésztasaláta-vacsora után biztosan nem marad senki éhes.
Azért szeretjük a tésztasalátát, mert egészséges, ugyanakkor mégis tisztességes fogás, és nem kell kecskének éreznünk magunkat, pláne, ha teljes kiőrlésű vagy durum tésztából készítjük el! Nem is kell feltétlenül a recepthez ragaszkodnunk, nézzünk szét először a hűtőben és a kamrában, és próbáljunk meg az otthon fellelhető alapanyagokból összedobni valamit. Jöhet a maradék friss zöldség, illetve a szendvicsből kimaradt sonka vagy sajt. Legjobb, ha friss fűszereket használunk: bazsalikomot, oregánót, kakukkfüvet, petrezselymet. Az öntetet sem kell túlbonyolítani, csak egy kevés jó minőségű olajra és némi savanykás ízre - citromlére vagy lágyabb ízű ecetre - van szükségünk. Ami pedig nem fogyna el, abból pompás tízórai lehet másnap a munkahelyen vagy az iskolában!