Szentesi Éva, a WMN szerzője lassan egy hónapja vágott bele életmódváltásába. Aktuális írását itt olvashatjátok.
Éva ezen a héten abban kérte a segítségemet, hogy adjak pár ötletet, miket ehetne ebédre. Ehhez kapcsolódóan állítottam össze ezt a receptlistát, amely ebédre fogyasztható hús- és halételeket tartalmaz. Az itt kiválogatott receptek köret nélküliek, annak érdekében, hogy az ebéd 5-600 kcal, ill. ~60 g szénhidráttartalmú legyen, kísérhetitek ezeket az ételeket (nyersen mérve) 60-70 g barna rizzsel vagy kuszkusszal, bulgurral, durum- vagy teljes kiőrlésű tésztával, 20-25 dkg zsírszegényen elkészített burgonyakörettel - és egy adag friss zöldségekből összedobott, nem majonézes, nem tejfölös salátával (ha olajos öntetet használtok, max. 1 evőkanál legyen az olaj mennyisége/adag).
Jó válogatást!
-
1.
Csőben sült cukkinis csirkemell
-
2.
Rozmaringos sertés szűzpecsenye
-
3.
Amerikai lazac
-
4.
Citromborsos-tejszínes halfilé
-
5.
Szezámmagba burkolt csirkemell
-
6.
Curry-s fasírtgolyók
-
7.
Feketeköményes csirkemell
-
8.
Sajtos-hagymás karaj
-
9.
Mustáros szaftos szűzérmék
-
10.
Fasírttallérok diétásan
-
11.
Rozmaringnyárson sült csibe