Vörösboros darálthúsos lecsós káposzta gerslivel, tejföllel
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Hobbychef
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
100g darált sertéshús182 kcal
-
100g gersli352 kcal
-
100g savanyú káposzta19 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
92g újhagyma18 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
0g chili0 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
35 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
50g vörösbor43 kcal
-
250g víz0 kcal
Összesen
794
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
200g darált sertéshús364 kcal
-
200g gersli704 kcal
-
200g savanyú káposzta38 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
184g újhagyma35 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
200g paprika33 kcal
-
0g chili0 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
71 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
100g vörösbor85 kcal
-
500g víz0 kcal
Összesen
1588
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
10.6g darált sertéshús19 kcal
-
10.6g gersli37 kcal
-
10.6g savanyú káposzta2 kcal
-
4.8g vöröshagyma2 kcal
-
9.7g újhagyma2 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
10.6g paprika2 kcal
-
0g chili0 kcal
-
5.3g paradicsom1 kcal
-
0.1g kakukkfű0 kcal
-
0.4g napraforgó olaj4 kcal
-
5.3g tejföl10 kcal
-
5.3g vörösbor4 kcal
-
26.5g víz0 kcal
Összesen
83
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 35.2 g
Zsír
-
Összesen 26 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 93 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1791 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 61 mg
-
Kálcium 202 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 156 mg
-
Foszfor 572 mg
-
Nátrium 786 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 100.3 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 713 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 134 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 103 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 141 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 110 micro
-
Kolin: 144 mg
-
Retinol - A vitamin: 66 micro
-
α-karotin 73 micro
-
β-karotin 774 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 1431 micro
Összesen
794
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 70.3 g
Zsír
-
Összesen 52 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 185 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3582.1 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 122 mg
-
Kálcium 405 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 312 mg
-
Foszfor 1144 mg
-
Nátrium 1573 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 200.5 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 46 mg
VÍZ
-
Összesen 1426 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 267 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 206 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 282 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 219 micro
-
Kolin: 289 mg
-
Retinol - A vitamin: 131 micro
-
α-karotin 145 micro
-
β-karotin 1548 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 2862 micro
Összesen
1588
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 2.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 189.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 83 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 75.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 82 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 136 micro
-
Lut-zea 151 micro
Összesen
83
kcal
Hozzávalók
-
20 dkg darált sertéshús
-
1 bögre gersli
-
20 dkg savanyú káposzta
-
1 db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 késhegynyi csípős fűszerpaprika
-
1 db babérlevél
-
2 db paprika
-
1 db chili
-
1 db paradicsom
-
1 kk kakukkfű
-
1 ek napraforgó olaj
-
1 dl tejföl
-
1 dl vörösbor
-
5 dl víz
Elkészítés
- A gerslit beáztatjuk.
- A vöröshagymát és a fokhagymát aprítjuk, a paprikákat és az újhagymát felkarikázzuk, a paradicsomot nyolcadoljuk. A káposztát nem csavarjuk ki. Az egyik újhagymalevelet félretesszük.
- Egy serpenyőben olajon megdinszteljük a hagymákat, rátesszük a darált húst, s kifehéredésig kevergetjük. Beletesszük a káposztát és a gerslit, fűszerezzük, fedő alatt főzzük 20 percig.
- Majd rárakosgatjuk a paprikát, a paradicsomot, beleöntjük a vörösbort, bőségesen teszünk rá tejfölt, berakjuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, s 15 percig sütjük.
- Tálaláskor meghintjük az újhagyma zöldjével.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 33
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1329
- Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Hobbychef
738 recept
Az étel a szokásos rizs helyett árpagyönggyel készült.