r
Nosalty Logó

Vasárnapi sütőtök quiche

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Vasárnapi sütőtök quiche
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 667 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2662 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 137 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    21.6 g

Zsír

  • Összesen
    36.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    799.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    288 mg
  • Nátrium
    219 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    253.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1009 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    1401 micro
  • β-karotin
    7118 micro
  • β-crypt
    5833 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 667 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    86.2 g

Zsír

  • Összesen
    144.6 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    565 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3197.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    646 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    423 mg
  • Foszfor
    1152 mg
  • Nátrium
    875 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    277.5 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1014.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4037 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    157 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    336 micro
  • Kolin:
    472 mg
  • Retinol - A vitamin:
    451 micro
  • α-karotin
    5604 micro
  • β-karotin
    28473 micro
  • β-crypt
    23334 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    501 micro
Összesen 2662 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    289 micro
  • β-karotin
    1467 micro
  • β-crypt
    1202 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 137 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőtököt félbevágjuk, megpucoljuk, magját kikaparjuk és felkockázzuk. (Csak az egyik felére lesz szükségünk, a másikból csinálhatunk pl. krémlevest.)
  2. A hagymát vékony csíkokra, a főtt húst kis kockákra vágjuk.
  3. Egy serpenyőben felmelegítjük a vajat, rádobjuk a lilahagymát, és 1-2 percig pirítgatjuk.
  4. Rádobjuk a mazsolát, és addig sütjük, amíg el nem kezd karamellizálódni.
  5. Beletesszük a felkockázott sütőtököt, megszórjuk rozmaringgal, aláöntjük az alaplevet, sózzuk, teszünk bele szerecsendiót és fehérorsot, majd lefedve addig főzzük, amíg a sütőtök meg nem puhul.
  6. Akkor hagyjuk kicsit kihűlni, majd hozzáöntjük a tojásokkal elkevert tejszínt, majd óvatosan keverjük hozzá a főtt húst és a diót is.
  7. A leveles tésztát kinyújtjuk.
  8. Egy pitesütő-formát kivajazunk-lisztezünk, belesimítjuk a tésztát, beletöltjük a tölteléket.
  9. A hulladék tésztából rácsokat gyártunk a pitére.
  10. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és pirosra-ropogósra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 179
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 20655
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 16.

Ajánló

Sósra számítunk elsősorban, mégis édeskés...ínyenceknek! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A vasárnapi húsleves nálunk mánia. Szeretem, de ha megvonják tőlem pár hónapra, hát nem fakadok könnyekre. A leves amúgy mindig elfogy, nagyobb probléma, hogy mit csináljunk a maradék husival - ha arról van szó, a levesrajongók sem olyan lelkesek már. Általában pástétom készül belőle, de a lilahagyma blogján találtam egy érdekes sütőtök quiche receptet, és nagyon ki akartam próbálni. Kicsit alakítgattam rajta, hogy a főtt husit is elnyelje, és nagyon meg vagyok elégedve a végeredménnyel! Ha nincs kéznél maradék főtt vagy sült husink, temészetesen frissből is csinálhatjuk. Ez esetben a csirkemellet még a lilahagyma előtt pirítsuk hirtelen aranybarnára, és a sütőtökkel együtt pároljuk puhára.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...