Főzőtejszín

Főzőtejszín

Leírás

Főzőtejszín – receptek, leírás, tippek

A főzőtejszín egy sokoldalú konyhai alapanyag, amelyet előszeretettel használnak főzéshez, hogy krémesebbé, gazdagabbá tegye az ételeket. Krémlevesek, szószok, rakott ételek, pörköltek, valamint tészták kiegészítője lehet, de desszertekhez is használható, ha egy kis lágyságot szeretnénk adni az ízeknek.

A főzőtejszín egy olyan tejtermék, mely magasabb zsírtartalommal rendelkezik, mint a hagyományos tej, de nem olyan sűrű és zsíros, mint a habtejszín. A főzőtejszín hozzáadásával az ételek krémesebbek, teltebb ízűek lesznek, ugyanakkor kevésbé nehezítik el a fogásokat, mint a magasabb zsírtartalmú tejszínfajták.

Most pedig következzenek a vásárlási, tárolási és elkészítési tippek:

Mi az a főzőtejszín?

A főzőtejszín egy olyan tejtermék, amely zsírtartalma általában 10-20% között mozog, így kiválóan alkalmas a főzéshez, mivel nem csapódik ki magas hőfokon sem. Ennek köszönhetően tökéletes alapanyag levesekhez, szószokhoz és rakott ételekhez. A főzőtejszín selymes állagot és kellemes ízt biztosít az ételeknek, anélkül hogy túlzottan zsírossá tenné őket. Könnyen belekeverhető meleg fogásokba anélkül, hogy túlságosan megváltoztatná az étel szerkezetét.

Hogyan vásároljuk?

A boltok polcain sokféle főzőtejszínt találhatunk, érdemes figyelni a zsírtartalomra és az összetevőkre. A legjobb, ha olyat választunk, amely nem tartalmaz mesterséges adalékanyagokat, például sūrítőanyagokat vagy tartósítószereket. A friss, minőségi főzőtejszín finom, enyhén édeskés ízű és kellemesen krémes állagú.

Mire jó a főzőtejszín?

A főzőtejszín kiválóan alkalmas levesek, főzelékek, szószok és rakott ételek kiegészítésére. Ha tejszínes csirkét, tésztát vagy gombás fogást készítünk, a főzőtejszín kellemes lágyságot ad az ételnek. Desszertekben is megállja a helyét, főleg krémek, pudingok vagy fagylaltkészítés során.

Mi készülhet a főzőtejszínből?

A főzőtejszín krémlevesek, nyírségi, tejszínes szószok, tésztás fogások, rakott ételek ,főzelékek és raguk készítésénél is tökéletes választás, de desszertekhez, például pudingokhoz vagy krémekhez is hozzáadható.

Még több főzőtejszínes receptért görgess lejjebb!

Mikor vegyem

A főzőtejszín egész évben elérhető a boltokban.

hogyan tároljam

A főzőtejszínt mindig hűtőszekrényben kell tárolni, és felbontás után lehetőleg 2-3 napon belül fel kell használni, mert hamar megromlik. Ha hosszabb ideig szeretnénk eltartani, a fel nem használt tejszínt fagyasztóba is tehetjük, de ez befolyásolhatja az állagát.

100g Főzőtejszín

fehérjetartalom

3.13 g

zsírtartalom

35010.906 g

szénhidráttartalom

4.3 g

víztartalom

80.57 g

gramm főzőtejszín?

Top ásványi anyagok

Kalcium

107 mg

Foszfor

95 mg

Nátrium

61 mg

Magnézium

10 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.05 g

Kolin

18.7 mg

C vitamin

0.9 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.539 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

3.13 g

Zsír

telített zsírsav

7.032 g

egyszeresen telített zsírsav

3.32 g

többszörösen telített zsírsav

0.554 g

koleszterin

35 g

ásványi anyagok

Kalcium

107 mg

Vas

0.05 mg

Magnézium

10 mg

Foszfor

95 mg

Nátrium

61 mg

Cink

0.39 mg

Réz

0.009 mg

Mangán

0.005 mg

Szelén

3.2 µg

szénhidrát

cukor

4.13 g

víz

80.57 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.03 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.194 mg

Niacin - B3 vitamin

0.109 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.539 mg

Folát

3 µg

Kolin

18.7 mg

Retinol

95 µg

Béta-karotin

22 µg

E vitamin

0.25 mg

D vitamin

2 µg

K vitamin

1.3 µg

B12 vitamin

0.19 µg

A vitamin

97 µg

C vitamin

0.9 mg

B6 vitamin

0.05 g

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!