r
Nosalty Logó

Tejfölös marhagulyásleves nokedlivel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Hobbychef
Tejfölös marhagulyásleves nokedlivel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A leveshez

A nokedlihez

721
Kalória
34.7g
Fehérje
67.1g
Szénhidrátok
36g
Zsír
906.3g
Víz
147.1g
Koleszterin
13.1g
Rost
16.3g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A nokedlihez

Összesen 721 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A nokedlihez

Összesen 2167 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A nokedlihez

Összesen 64 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    34.7 g

Zsír

  • Összesen
    36 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1226.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    215 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    559 mg
  • Nátrium
    291 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    906.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    957 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    105 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    3586 micro
  • β-karotin
    8785 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1716 micro
  • Lut-zea
    490 micro
Összesen 721 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    104 g

Zsír

  • Összesen
    108.1 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    441 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3679 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    645 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    331 mg
  • Foszfor
    1676 mg
  • Nátrium
    874 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    201.2 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

Víz

  • Összesen
    2718.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2870 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    314 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    245 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    388 micro
  • Kolin:
    302 mg
  • Retinol - A vitamin:
    224 micro
  • α-karotin
    10758 micro
  • β-karotin
    26355 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    5149 micro
  • Lut-zea
    1469 micro
Összesen 2167 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    108.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    80.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    318 micro
  • β-karotin
    778 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    152 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 64 kcal

Elkészítés

A leveshez

  1. A fazékba teszünk két kanál disznózsírt, ezen megdinszteljük a szalonnát, majd a hagymát aranybarnára pirítjuk.
  2. Rányomjuk a fokhagymát, ollóval rávágjuk a chilipaprikát, megszórjuk a borssal, köménnyel. Hozzáadjuk a húst, megszórjuk a pirospaprikával. Felöntjük vízzel, beletesszük a zöldségeket.
  3. Közben elkészítjük a nokedli tésztáját: a liszthez tojást, sót és kevés vizet keverünk. Amikor a hús már majdnem puha, beleszaggatjuk a nokedlit. Ha a nokedli feljött a tetejére, kész a leves, lehet tálalni.
  4. Tálaláskor merünk a tányérba levest, a közepére teszünk két kanál tejfölt, rá egy petrezselyem levelet, a tányér szélére pedig egy szép nagy chilipaprikát. Hagymás kenyérrel és vörösborral fogyasztjuk.
  5. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 90 perc

Már sokféleképp készítettem gulyáslevest, ezek közül többeket a blogomra is feltettem. De tejfölös még nem volt közöttük. Szándékosan. Nem akartam támadásoknak kitenni magam, melyeket főleg "természetesen" névtelenek követnek el. Most azonban mégis egy tejfölös következik. Ha babgulyásra kerülhet tejföl, akkor marhagulyásra miért ne! Mellesleg nagyon finom és laktató, mivel jó sűrű és gazdag. Kenyérrel akár egytálnak is elmegy. Próbáljátok ki!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Sajtkrémleves

Az egyik legkülönlegesebb levesfélénk a sajtkrémleves, ami remek lélekmelengető kanalznivaló a hűvős őszi-téli napok során. A legtöbben csak instant, porított formában ismerik, pedig ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!