Füstölt szalonna

Szalonna a házisertésnek az a zsírszövete, mely közvetlenül a bőr alá rakódik le és amit a sertés feldolgozásakor (általában a bőrrel együtt) lefejtenek. Füstölt szalonna: a háta-, az oldal- és a hasaalja szalonnából készülhet. Az elkészítés módja többféle is lehet. Például a teljesség igénye nélkül: - egyszerű füstölt szalonna; - pácolt, füstölt szalonna; - füstölt, fokhagymás-paprikás szalonna, stb.
Bármikor.
Hűvös helyen vagy hűtőszekrényben.
fehérjetartalom
6.38 g
zsírtartalom
90066.26 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
22.19 g
Foszfor
86 mg
Nátrium
25 mg
Kalcium
4 mg
Magnézium
3 mg
B6 vitamin
0.09 g
Niacin - B3 vitamin
4.535 mg
Tiamin - B1 vitamin
0.386 mg
E vitamin
0.29 mg
fehérje
6.38 g
Zsír
telített zsírsav
25.26 g
egyszeresen telített zsírsav
32.89 g
többszörösen telített zsírsav
8.11 g
koleszterin
90 g
ásványi anyagok
Kalcium
4 mg
Vas
0.42 mg
Magnézium
3 mg
Foszfor
86 mg
Nátrium
25 mg
Cink
0.84 mg
Réz
0.04 mg
Mangán
0.005 mg
Szelén
1.5 µg
szénhidrát
víz
22.19 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.386 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.236 mg
Niacin - B3 vitamin
4.535 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.25 mg
Folát
1 µg
Retinol
3 µg
E vitamin
0.29 mg
B12 vitamin
0.82 µg
A vitamin
3 µg
B6 vitamin
0.09 g
Bár a százszorszép látványa igen kellemes, ennek ellenére nem biztos, hogy jó jel, ha tucatjával jelenik meg a kertben.
NosaltyMa krémlevessel kedveskedünk, hátha maradt még sárgarépa, amit nem rágott el a nyuszi húsvétkor, és egy könnyed citrusos tésztasalátát kínálunk főételnek, garnélával. A desszertnek is hagyjunk időt és helyet, mert narancsos palacsintára szavaztunk.
NosaltyHatalmas érvágás ennek az országnak, hiszen évente több millió tonna rizs fogy náluk.
NosaltyBár a százszorszép látványa igen kellemes, ennek ellenére nem biztos, hogy jó jel, ha tucatjával jelenik meg a kertben.
Az életkor csak egy szám. Ha a következő dolgokat meg tudod tenni, akkor pedig egészen biztos, hogy még hosszú élet vár rád – legalábbis a szakértők kutatási eredményei alapján!
A Jammertal Borbirtok Cassiopeia Merlot-ját választották a világ legjobbjának a Concours Mondail de Bruxelles szakértői.
A TV-ben láttam ezt a receptet. Annyira gyors és egyszerű, szinte elronthatatlan.
Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...
Ezt a receptet nagyjából magamtól találtam ki. Egyszer ettem vendégségben hasonlót, és annyira ízlett, hogy otthon kikísérleteztem. (Ahelyett, hogy elkértem volna a receptet:).)
Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!