Pihe-puha sárgarépás keksz
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 24% Zsír
A kekszhez
-
40g sárgarépa15 kcal
-
40g nádcukor152 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
68 kcal
-
40g vaj287 kcal
-
40g mandula236 kcal
-
30g kefir18 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
3g cointreau7 kcal
-
9g mazsola26 kcal
-
22 kcal
A tetejére
-
5g dió34 kcal
-
20g étcsokoládé109 kcal
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 24% Zsír
A kekszhez
-
200g sárgarépa73 kcal
-
200g nádcukor760 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
100g tönkölybúza liszt338 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
200g mandula1180 kcal
-
150g kefir92 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
16g cointreau37 kcal
-
44g mazsola132 kcal
-
111 kcal
A tetejére
-
26g dió170 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 24% Zsír
A kekszhez
-
14g sárgarépa5 kcal
-
14g nádcukor53 kcal
-
10.5g finomliszt38 kcal
-
24 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
14g mandula82 kcal
-
10.5g kefir6 kcal
-
0.1g szódabikarbóna0 kcal
-
0.3g vanília kivonat0 kcal
-
1.1g cointreau3 kcal
-
3.1g mazsola9 kcal
-
2.8g sárgabaracklekvár8 kcal
A tetejére
-
1.8g dió12 kcal
-
7g étcsokoládé38 kcal
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 18.4 g
Zsír
-
Összesen 65 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 92 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1049.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 219 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 194 mg
-
Foszfor 427 mg
-
Nátrium 183 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 113.9 g
-
Cukor 65 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 78.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 579 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 277 micro
-
α-karotin 1239 micro
-
β-karotin 3023 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 137 micro
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 92.1 g
Zsír
-
Összesen 324.8 g
-
Telített zsírsav 133 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 128 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 46 g
-
Koleszterin 458 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5248.3 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 82 mg
-
Kálcium 1093 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 971 mg
-
Foszfor 2133 mg
-
Nátrium 915 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 569.5 g
-
Cukor 323 mg
-
Élelmi rost 51 mg
VÍZ
-
Összesen 393.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2897 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 55 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 52 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 266 micro
-
Kolin: 220 mg
-
Retinol - A vitamin: 1383 micro
-
α-karotin 6196 micro
-
β-karotin 15113 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 687 micro
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 22.7 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 366.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 68 mg
-
Foszfor 149 mg
-
Nátrium 64 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.8 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 27.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 202 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 97 micro
-
α-karotin 433 micro
-
β-karotin 1055 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 48 micro
Hozzávalók
A kekszhez
-
20 dkg nádcukor
-
15 dkg finomliszt
-
10 dkg tönkölybúza liszt
-
20 dkg vaj
-
1.5 dl kefir
-
1 tk szódabikarbóna
-
1 teáskanál vanília kivonat
-
2 ek cointreau
-
2 marék mazsola
A tetejére
-
1 marék dió
Elkészítés
A kekszhez
- A cukrot a vajjal habosra keverjük, majd az összes többi hozzávalót beleborítjuk a tálba. Kézzel, lábbal, géppel, kanállal összekeverjük addig, amíg egy igen ragacsos, de már formázható kulimászt kapunk. Ha nem lenne formázható (répafüggő), akkor még adjunk hozzá az őrölt mandulából egy keveset, végszükség esetén a lisztből.
- Kényelmes diónyi gombócokat ügyeskedünk belőle sütőpapírral kibélelt tepsibe, mindenképpen hagyjunk helyet köztük, mert elterülnek majd.
- Addig sütjük, amikor már látjuk, hogy a kekszek széle barnulni nem kezd.
- Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk hűlni egy ideig, mert egyébként is könnyen törik.
- A csokit olvasszuk langyosra, csurgassuk meg vele, és díszítsük dióval vagy akármivel.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 1159
- Tegnapi nézettség: 10
- 7 napos nézettség: 68
- Össznézettség: 89866
- Feltöltés dátuma: 2011. december 10.
Ajánló
A hozzávalóknál a szódabikarbónáig tartó részhez egyéb alkatrészeket adva ezernyi variációval elkészíthető kekszet kapunk. Fontos megjegyezni azonban, hogy ha szállítani szeretnénk, mindenképpen dobozba tegyük. Ez ugyanis puha. Nagyon. Ha keményebbre szeretnénk készíteni, emeljük a liszt mennyiségét. pH besorolás: közepesen savasít
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nem szeretem a kekszeket. Nagy ritkán, ha készítettem is, biztos, hogy jóuram eszegette egy darabig, amíg meg nem unta, aztán pedig bedaráltam valahová. Azt hiszem, egyszerűen nem szeretem a szárazra sült ropogós dolgokat, ez alól igen kevés kivétel van, de az édes kekszek semmiképpen sem tartoznak ide. Ez azonban nem ropog, nem száraz, abbahagyni sem igen lehet, tanusíthatja ezt az a néhány ember, aki boldogan falatozta egy hétvégén át ezeket a szépségeket. Mindenképpen felkerült a Szeretjük - listára. Azt pedig a legszakavatottabbak sem fogják észrevenni, hogy sárgarépa van benne. Kb. 50 db lesz ebből a mennyiségből. Ide tartozó okoska: a sárgarépát sokkal szerencsésebb főzve vagy sütve fogyasztani, mint nyersen, mert az erős sejtfalak - amik elválasztanak minket az értékes karotinoidoktól - csak hő hatására károsodnak annyira, hogy aztán hozzáférjünk a belsejéhez.