r
Nosalty Logó

Mediterrán rakott zöldség

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Mediterrán rakott zöldség
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 579 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2312 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 108 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    48.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1220.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    432 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    364 mg
  • Nátrium
    333 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    426 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    332 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    256 micro
  • α-karotin
    162 micro
  • β-karotin
    833 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    4117 micro
  • Lut-zea
    1581 micro
Összesen 579 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.2 g

Zsír

  • Összesen
    192.4 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    724 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4882 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    1726 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    275 mg
  • Foszfor
    1458 mg
  • Nátrium
    1334 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.9 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1703.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1330 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    149 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    139 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    379 micro
  • Kolin:
    461 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1023 micro
  • α-karotin
    646 micro
  • β-karotin
    3331 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    16467 micro
  • Lut-zea
    6322 micro
Összesen 2312 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    771 micro
  • Lut-zea
    296 micro
Összesen 108 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségek előkészítése:
  2. A padlizsánt és a hagymát meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk.
  3. A cukkínit és a paradicsomot hámozás nélkül szeleteljük.
  4. Összeállítás:
  5. Olívaolajat öntünk a tepsi vagy jénai aljába.
  6. Egy réteg padlizsán, sózás, egy réteg cukkíni, sózás, egy réteg hagyma, egy réteg paradicsom, sózás.
  7. Fűszerezés: bazsalikom, oregánó bőven, borsot darálunk rá.
  8. Reszelt sajttal szórjuk
  9. Kezdődik elölről: padlizsán..... a tetejét paradicsom zárja.
  10. Lenyomkodjuk (egy darab folpackot teszünk rá és tenyérrel), a maradék sajtot egy tejföllel és két tojással elkeverve a tetejére öntjük. (Lefolyik, de nem baj.)
  11. Előmelegített sütőben, közepes lángnál megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 1552
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 216151
  • Feltöltés dátuma: 2008. november 26.

Ajánló

Természetesen önálló egytálként is remek, vagy meleg előételnek, izgalmas köretnek. A fiúknak natúr szűzérméket sütöttem mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mediterrán rakott zöldség
Harmathy Ildikó 313 recept

A grillezésnél szerzett tapasztalatokból alkottam, hogy ti. a sült padlizsán és a sült cukkíni hagymával és paradicsommal, és persze sajttal  van - énszerintem - a legnagyobb összhangban.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...