r
Nosalty Logó

Mákos bejgli szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Mákos bejgli szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 858 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 6841 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 365 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.6 g

Zsír

  • Összesen
    43.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1571 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    756 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    535 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.2 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 858 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    140.9 g

Zsír

  • Összesen
    350 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    130 g
  • Koleszterin
    676 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12567.7 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    257 mg
  • Kálcium
    6052 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    1525 mg
  • Foszfor
    4278 mg
  • Nátrium
    334 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    30 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    817.6 g
  • Cukor
    332 mg
  • Élelmi rost
    93 mg

VÍZ

  • Összesen
    434.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    935 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    156 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    548 micro
  • Kolin:
    435 mg
  • Retinol - A vitamin:
    920 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    577 micro
Összesen 6841 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    668.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    322 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    228 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 365 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet, a vajat, a zsírt és a porcukrot (1/2 tk kivételével) deszkán elmorzsolunk.
  2. Az élesztőt a maradék porcukorral langyos tejben felfuttatjuk, és a tésztához vegyítjük. Hozzáadjuk a tojást, sót, jól összegyúrjuk, majd hideg helyen néhány óráig pihentetjük.
  3. A töltelékhez a cukorból a vízzel szirupot főzünk, leforrázzuk vele a mákot, majd belekeverjük a mazsolát, a reszelt citromhéjat és a fahéjat. A tölteléket hidegen kenjük a tésztára.
  4. A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, cipókká formáljuk, és mindegyik cipót téglalap alakúra kb. 20x24 cm nyújtjuk.
  5. Egy lapot egy vajjal kikent tepsibe rakunk, rásimítjuk a töltelék 1/3-át, tovább folytatjuk a rétegezést, amíg a hozzávalók elfogynak, tésztával fejezzük be.
  6. Tojással megkenve 30 percig meleg helyen tartjuk, utána ismét megkenjük, és most már hideg helyre tesszük addig, amíg a tojás megszárad (megrepedezik).
  7. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 35-40 percig sütjük. Ha nagyon barnulna, az utolsó 15 percre takarjuk le a tésztát pergamenpapírral.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24x20x6
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 187
  • Tegnapi nézettség: 24
  • 7 napos nézettség: 95
  • Össznézettség: 17477
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A jól bevált bejgli recept, most szelet formájában. Ha mégis bejglit szeretnénk, ebből az adagból 3 rudat készíthetünk. Mák helyett elkészíthetjük dióval is. A diós töltelékhez (3 rúdhoz): 220 g cukorból 200 ml vízzel szirupot főzünk, ráöntjük 400 g darált dióra. Késhegynyi fahéjjal és ½ citrom héjával ízesítjük.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...