Mákos bejgli szelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
63g finomliszt228 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
85 kcal
-
5g porcukor19 kcal
-
1 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
13g tej7 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
50g mák263 kcal
-
31g víz0 kcal
-
33g cukor126 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
3g mazsola8 kcal
A kenéshez
Összesen
858
kcal
- 8% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
75g mangalica zsír677 kcal
-
40g porcukor155 kcal
-
5 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
100g tej56 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
400g mák2100 kcal
-
250g víz0 kcal
-
260g cukor1006 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
22g mazsola66 kcal
A kenéshez
Összesen
6841
kcal
- 8% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
26.6g finomliszt97 kcal
-
5.3g vaj38 kcal
-
36 kcal
-
2.1g porcukor8 kcal
-
0.3g friss élesztő0 kcal
-
2.9g tojás4 kcal
-
5.3g tej3 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
21.3g mák112 kcal
-
13.3g víz0 kcal
-
13.8g cukor54 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
1.2g mazsola4 kcal
A kenéshez
Összesen
365
kcal
- 8% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.6 g
Zsír
-
Összesen 43.7 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 85 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1571 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 756 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 191 mg
-
Foszfor 535 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 102.2 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 54.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 117 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 68 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 115 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 72 micro
Összesen
858
kcal
- 8% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 140.9 g
Zsír
-
Összesen 350 g
-
Telített zsírsav 110 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 88 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 130 g
-
Koleszterin 676 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12567.7 g
-
Cink 37 mg
-
Szelén 257 mg
-
Kálcium 6052 mg
-
Vas 47 mg
-
Magnézium 1525 mg
-
Foszfor 4278 mg
-
Nátrium 334 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 30 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 817.6 g
-
Cukor 332 mg
-
Élelmi rost 93 mg
VÍZ
-
Összesen 434.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 935 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 156 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 548 micro
-
Kolin: 435 mg
-
Retinol - A vitamin: 920 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 180 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 577 micro
Összesen
6841
kcal
- 8% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 18.6 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 668.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 322 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 81 mg
-
Foszfor 228 mg
-
Nátrium 18 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.5 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 23.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 50 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 49 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
365
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
500 g finomliszt
-
100 g vaj
-
75 g mangalica zsír
-
40 g porcukor
-
5 g friss élesztő
-
1 db tojás
-
1 csipet só
A töltelékhez
A kenéshez
-
1 db tojás
Elkészítés
A tésztához
- A lisztet, a vajat, a zsírt és a porcukrot (1/2 tk kivételével) deszkán elmorzsolunk.
- Az élesztőt a maradék porcukorral langyos tejben felfuttatjuk, és a tésztához vegyítjük. Hozzáadjuk a tojást, sót, jól összegyúrjuk, majd hideg helyen néhány óráig pihentetjük.
- A töltelékhez a cukorból a vízzel szirupot főzünk, leforrázzuk vele a mákot, majd belekeverjük a mazsolát, a reszelt citromhéjat és a fahéjat. A tölteléket hidegen kenjük a tésztára.
- A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, cipókká formáljuk, és mindegyik cipót téglalap alakúra kb. 20x24 cm nyújtjuk.
- Egy lapot egy vajjal kikent tepsibe rakunk, rásimítjuk a töltelék 1/3-át, tovább folytatjuk a rétegezést, amíg a hozzávalók elfogynak, tésztával fejezzük be.
- Tojással megkenve 30 percig meleg helyen tartjuk, utána ismét megkenjük, és most már hideg helyre tesszük addig, amíg a tojás megszárad (megrepedezik).
- 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 35-40 percig sütjük. Ha nagyon barnulna, az utolsó 15 percre takarjuk le a tésztát pergamenpapírral.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 24x20x6
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 187
- Tegnapi nézettség: 24
- 7 napos nézettség: 95
- Össznézettség: 17477
- Feltöltés dátuma: 2014. január 01.
Receptjellemzők
Glaser
1980 recept
A jól bevált bejgli recept, most szelet formájában. Ha mégis bejglit szeretnénk, ebből az adagból 3 rudat készíthetünk. Mák helyett elkészíthetjük dióval is. A diós töltelékhez (3 rúdhoz): 220 g cukorból 200 ml vízzel szirupot főzünk, ráöntjük 400 g darált dióra. Késhegynyi fahéjjal és ½ citrom héjával ízesítjük.