r
Nosalty Logó

Mákos-almás paleo süti

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Mákos-almás paleo süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 540 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1618 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 164 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    31.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2337.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    1088 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    245 mg
  • Foszfor
    796 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    184.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    215 micro
Összesen 540 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.6 g

Zsír

  • Összesen
    93.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    59 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7013.2 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    3265 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    735 mg
  • Foszfor
    2389 mg
  • Nátrium
    511 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    168.3 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    552.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    321 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    71 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    645 micro
Összesen 1618 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    715.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    333 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 164 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az almákat lereszeljük, megszórjuk fahéjjal és xukorral (egy kis levet fog ereszteni, ami nagyon jól passzol a sütibe).
  2. A tojásokat kézi habverővel kicsit felverjük.
  3. A xukor-t összedaráljuk a mákkal, majd a hozzáadjuk a sütőport, a reszelt citromhéjat, az almát,és hozzákeverjük a felvert tojásokhoz.
  4. Sütőpapírral bélelt kisebb méretű tepsibe tesszük, és 200C fokon kb 35 percig sütjük. (Én először alufóliával lefedve sütöttem, amit az utolsó 10 percben vettem le róla.)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 1539
  • Tegnapi nézettség: 33
  • 7 napos nézettség: 207
  • Össznézettség: 298533
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 06.

Receptkategóriák

Egy finom kis mákos reggeli (vagy vacsora, vagy desszert, vagy nasi... :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...