r
Nosalty Logó

Lasagne ahogy Málna készíti

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Lasagne ahogy Málna készíti
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Ragu

Besamel mártás

Tepsi

948
Kalória
49.2g
Fehérje
71.6g
Szénhidrátok
51g
Zsír
288.5g
Víz
124.9g
Koleszterin
7.7g
Rost
18.8g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Ragu

Besamel mártás

Tepsi

Összesen 948 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Ragu

Besamel mártás

Tepsi

Összesen 3792 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Ragu

Besamel mártás

Tepsi

Összesen 158 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.2 g

Zsír

  • Összesen
    51 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2139.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    490 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    620 mg
  • Nátrium
    841 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    288.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    621 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    1875 micro
  • β-karotin
    5035 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    17978 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 948 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    196.8 g

Zsír

  • Összesen
    204.1 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    500 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8556.9 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    271 mg
  • Kálcium
    1962 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    435 mg
  • Foszfor
    2479 mg
  • Nátrium
    3363 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    286.4 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    1153.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2483 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    51 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    122 micro
  • K vitamin:
    134 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    658 micro
  • Kolin:
    532 mg
  • Retinol - A vitamin:
    495 micro
  • α-karotin
    7499 micro
  • β-karotin
    20138 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    71912 micro
  • Lut-zea
    649 micro
Összesen 3792 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    359.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    48.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    315 micro
  • β-karotin
    847 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3023 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 158 kcal

Elkészítés

Ragu

  1. A vöröshagymát apróra vágjuk, majd megdinszteljük.
  2. Hozzáadjuk a fokhagymát és a darált húst. Megpároljuk őket, végül az összes fűszer is az edénybe kerül.
  3. A sárgarépát, a fehérrépát és a zellert apróra összevágjuk (én aprítógépet szoktam használni), hozzáadjuk a darált húshoz, majd beleöntjük a paradicsom sűrítményt, és felöntjük egy nagyon kevés vízzel, hogy a zöldség is szépen megpuhuljon.
  4. Lassú lángon, kb. 15 perc alatt puhára pároljuk, közben megkóstoljuk, és ha szükséges, utánaízesítjük.

Besamel mártás

  1. Kevés olajon (én olívát szoktam használni) megpirítjuk a lisztet, majd fokozatosan fellazítjuk a tejjel, hozzáadjuk a fűszereket, és szép selymes krémet főzünk belőle. Ne legyen túl sűrű, és túl híg se.

Tepsi

  1. A tepsi aljára egy merőkanál ragut öntünk, egyenletesen szétterítjük, erre jön a tészta. Újra ragu, majd tészta, ezután egy adag besamel mártás. Erre újra tészta, ragu.
  2. Ha elfogyott a ragu, legfelül tészta legyen, erre öntjük rá a maradék besamel mártást.
  3. Ráreszeljük a sajtot, és előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Az egyik kedvenc ételünk a lasagne, többször elkészítettem már. A raguban a fahéj egy különös ízvilágba visz el, ezért én nagyon szeretem benne. Jó étvágyat kívánok hozzá :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Lazacos rakott tészta

Lazac sosem volt még ennyire megérős, mint ebben a szaftos rakott tésztában. Könnyed krémességével tökéletesen ellensúlyozza majd az ünnepi asztalra pakolt nehezebbnél nehezebb ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!