r
Nosalty Logó

Karottás rakottas

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
loncsi
Karottás rakottas
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 723 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 4333 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 123 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.4 g

Zsír

  • Összesen
    38.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1862.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    346 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    569 mg
  • Nátrium
    813 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    416 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1414 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    175 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    5158 micro
  • β-karotin
    12399 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    605 micro
  • Lut-zea
    1816 micro
Összesen 723 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    218.4 g

Zsír

  • Összesen
    233.3 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    991 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11173.3 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    251 mg
  • Kálcium
    2074 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    495 mg
  • Foszfor
    3416 mg
  • Nátrium
    4879 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    350.5 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    2495.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8481 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    149 mg
  • D vitamin:
    249 micro
  • K vitamin:
    148 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    69 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1049 micro
  • Kolin:
    931 mg
  • Retinol - A vitamin:
    996 micro
  • α-karotin
    30945 micro
  • β-karotin
    74391 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    3628 micro
  • Lut-zea
    10897 micro
Összesen 4333 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    318.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    882 micro
  • β-karotin
    2121 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    103 micro
  • Lut-zea
    311 micro
Összesen 123 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kiolajozunk egy nagy tűzálló tálat vagy egy nagy, mély tepsit.
  2. A megtisztított sárgarépát az edény aljára karikázzuk nyersen, 1 tk ételízesítővel megszórjuk.
  3. A megtisztított gombát a sárgarépa tetejére daraboljuk nyersen, 1 tk ételízesítővel megszórjuk.
  4. Sós vízben megfőzünk 2 tasak gyors rizst.
  5. Elkészítjük a ragut a következőképpen: hagymán megdinszteljük a húst, ízesítjük szójaszósszal, ketchup-pal, zúzott fokhagymával, ételízesítővel, borssal, sóval, kevés vízzel. Majd zsírjára sütjük (legyen sós).
  6. A ragut összekeverjük a megfőtt gyors rizzsel, és a gomba tetejére halmozzuk.
  7. Az ujjnyi darabokra szeletelt cukkinivel befedjük a ragut, majd megkenjük olajjal, és megszórjuk ételízesítővel.
  8. Előmelegített forró sütőben 1 órát sütjük.
  9. Közben összekeverjük a főzőtejszínt 2 egész tojással, sóval, majd a rakottas tetejére öntjük, és még 15 percet sütjük.
  10. Megszórjuk reszelt sajttal a ragut, és a sajtot rápirítjuk.
  11. Forrón tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5017
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 27.

Ajánló

Ez a recept saját találmány, cukorbetegek és epebetegek is bátran fogyaszthatják. Atkins (szénhidrát mentes) diétázók hagyják ki a rizst, így tökéletes fogyókúrás étel. Mindenkinek ajánlom!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A sárgarépa (Daucus carota subsp. sativus) nagyon fontos zöldségnövény, jelentős vitaminforrás, régóta ismerjük, és termesztjük. A nálunk termesztett fajták 8 mg karotint (az A-vitamin elővitaminja), de szénhidrátot, B-vitamint és kevesebb C-vitamint is tartalmaznak. Vitamintartalma miatt remek a szemre, a nyálkahártyára, a bőrre. Karotin és magas rost tartalma miatt igazi immunrendszer serkentő, a vastagbélrák megelőzésére igen alkalmas. Bélnyugtató hatású. Epediétában is alkalmazható gyökérnövény.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...