r
Nosalty Logó

Vörösboros tejfölös babgulyás csülökkel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hobbychef
Vörösboros tejfölös babgulyás csülökkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 839 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3356 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 132 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    36.7 g

Zsír

  • Összesen
    40.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1564.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    243 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    506 mg
  • Nátrium
    603 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    391.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    413 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    268 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    1415 micro
  • β-karotin
    3613 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2316 micro
  • Lut-zea
    351 micro
Összesen 839 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    146.9 g

Zsír

  • Összesen
    160.5 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    450 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6258.9 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    970 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    676 mg
  • Foszfor
    2023 mg
  • Nátrium
    2410 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    322.3 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

VÍZ

  • Összesen
    1566.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1654 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    291 mg
  • D vitamin:
    76 micro
  • K vitamin:
    185 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1072 micro
  • Kolin:
    538 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    5659 micro
  • β-karotin
    14453 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    9264 micro
  • Lut-zea
    1404 micro
Összesen 3356 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    223 micro
  • β-karotin
    569 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    365 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 132 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A babot és a csülköt egy éjszakára beáztatjuk.
  2. Másnap a csülköt feltesszük főni, másfél óra elteltével kivesszük a főzővízből, kicsontozzuk, nagyobb darabokra vágjuk.
  3. Amíg a csülök fő, a hagymákat, zellerlevelet, petrezselymet aprítjuk, a répát, gyökeret, zellert, karalábét, krumplit nagyobb darabokra, a paprikákat és a kolbászt karikákra vágjuk.
  4. Egy lábasban kevés olajon a kockára vágott szalonnát megpirítjuk a hagymával, rátesszük a csülköt, majd a zöldségeket, s a babot, majd felöntjük a csülök főzővizével, beletesszük a babérlevelet, fűszerezzük.
  5. Mielőtt megpuhulna, belerakjuk a krumplit, s öntünk bele vörösbort. Amíg fő a leves, elkészítjük a csipetkét, a végén beleszaggatjuk.
  6. Tálaláskor merünk egy tányérba levest, teszünk rá két kanál tejfölt, vágunk rá chilit, s díszítjük egy egész chilivel.
  7. Fehér kenyérrel eszem, vörösbort iszom hozzá.
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5837
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hobbychef 738 recept

A babgulyás inkább a hideg téli napok kedvence, de én most kívántam meg.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...