r
Nosalty Logó

Vörösboros-paradicsomos töltött káposzta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hobbychef
Vörösboros-paradicsomos töltött káposzta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 377 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1508 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 76 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    647.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    304 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    375.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    144 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    128 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    47 micro
  • β-karotin
    475 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    11296 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 377 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.1 g

Zsír

  • Összesen
    55 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    425 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2590 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    499 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    256 mg
  • Foszfor
    1215 mg
  • Nátrium
    469 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    148.6 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1503.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    376 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    575 mg
  • D vitamin:
    67 micro
  • K vitamin:
    513 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    637 micro
  • Kolin:
    505 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    187 micro
  • β-karotin
    1901 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    45185 micro
  • Lut-zea
    1019 micro
Összesen 1508 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    130.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2284 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 76 kcal

Elkészítés

  1. Egy nagy fazékban felteszünk sós vizet forrni, beletesszük a káposztát, amelynek előzőleg kivágjuk a torzsáját. Mikor félig megfő, leszedjük a leveleit. A nagyobbakból 4 szépet félreteszünk, a többit csíkokra vágjuk.
  2. Egy serpenyőben, kevés olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát és a fokhagyma felét, beledobjuk a darált húst is, egyet-kettőt forgatunk rajta, majd beletesszük egy keverőtálba.
  3. Egy serpenyőben kicsit megpirítjuk a rizst, majd felengedjük vízzel, és félig megfőzzük.
  4. Beletesszük a keverőtálba. Hozzáadjuk a fűszereket, beleütjük a tojást, és összekeverjük. A masszát beletöltjük a levelekbe.
  5. Egy edénybe teszünk a vágott káposztából, rátesszük a töltelékeket, majd beborítjuk a maradék káposztával, ráöntjük a káposztát főzőlevét és a paradicsomlevet, hogy ellepje. Sózzuk, borsozzuk, szórunk rá pirospaprikát, beletesszük a fokhagyma másik felét és a babérleveleket.
  6. Egy tányért helyezünk rá, hogy lenyomja töltelékeket. Mikor majdnem megfőtt az étel, hozzáöntjük a vörösbort.
  7. Tálaláskor egy tányérra szedünk a káposztából, teszünk rá egy tölteléket, adunk hozzá egy kanál tejfölt, locsolunk rá chiliszószt és díszítjük chilivel.
  • Receptkönyvben: 96
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5815
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hobbychef 738 recept

Az ételt szabolcsinak tartják, nevezik cigány töltött káposztának is, de ismert az ukrán konyhában is.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...