Húsos töltött kifli
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Edit
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 10% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
30g finomliszt109 kcal
-
15g margarin108 kcal
-
3g élesztő3 kcal
-
2g víz0 kcal
-
17g tojás21 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
9g vöröshagyma3 kcal
-
14 kcal
-
50g darált sertéshús91 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g mustár2 kcal
-
3g finomliszt11 kcal
-
2g víz0 kcal
-
11g tojás14 kcal
-
30g tejföl59 kcal
-
6g tojás7 kcal
Összesen
442
kcal
- 10% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
300g finomliszt1092 kcal
-
150g margarin1076 kcal
-
25g élesztő26 kcal
-
16g víz0 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
30g mustár18 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
16g víz0 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
300g tejföl594 kcal
-
55g tojás69 kcal
Összesen
4414
kcal
- 10% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
16.6g finomliszt61 kcal
-
8.3g margarin60 kcal
-
1.4g élesztő1 kcal
-
0.9g víz0 kcal
-
9.2g tojás12 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
5g vöröshagyma2 kcal
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
-
27.7g darált sertéshús50 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.7g mustár1 kcal
-
1.7g finomliszt6 kcal
-
0.9g víz0 kcal
-
6.1g tojás8 kcal
-
16.6g tejföl33 kcal
-
3.1g tojás4 kcal
Összesen
246
kcal
- 10% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.4 g
Zsír
-
Összesen 28.1 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 157 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 486.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 239 mg
-
Nátrium 122 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 99.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 209 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 133 mg
-
Retinol - A vitamin: 200 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 101 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 157 micro
Összesen
442
kcal
- 10% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 183.6 g
Zsír
-
Összesen 280.7 g
-
Telített zsírsav 83 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 114 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 63 g
-
Koleszterin 1572 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4867.4 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 323 mg
-
Kálcium 623 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 275 mg
-
Foszfor 2387 mg
-
Nátrium 1223 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 282.8 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 995 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2092 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 26 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 328 micro
-
K vitamin: 147 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 36 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 456 micro
-
Kolin: 1331 mg
-
Retinol - A vitamin: 2005 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1006 micro
-
β-crypt 37 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1569 micro
Összesen
4414
kcal
- 10% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.2 g
Zsír
-
Összesen 15.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 87 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 270 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 132 mg
-
Nátrium 68 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 55.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 116 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 74 mg
-
Retinol - A vitamin: 111 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 56 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 87 micro
Összesen
246
kcal
Hozzávalók
A tésztához
A töltelékhez
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
2 ek napraforgó olaj
-
50 dkg darált sertéshús
-
ételízesítő ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
3 ek mustár
-
2 evőkanál finomliszt
-
2 ek víz
-
2 db tojás
-
3 dl tejföl
Elkészítés
A tésztához
- A lisztet a sóval összekeverjük és elmorzsoljuk benne a margarint.
- Az élesztőt langyos vízben elkeverjük, és a liszthez adjuk a tojássokkal együtt.
- Addig dagasztjuk, amíg közepes kemény tésztát kapunk. 40 percig letakarva kelesztjük.
- Addig az apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük, a hússal együtt. Ételízesítővel, borssal, mustárral fűszerezzük. Puhára főzzük.
- Liszttel megszórjuk, és felöntjük kb. 1 dl vízzel, majd addig főzzük, míg zsírjára nem fő. Ekkor a tojást kikeverjük a tejföllel és ráöntjük a húsra. Még 2 percig főzzük.
- A tésztából 4 gombócot csinálunk. Kinyújtjuk kb 2 mm -res vastagra, kör alakúra és nyolc szeletre osztjuk / mint a tortát szoktuk felvágni/
- A szélesseb végébe kanalazunk a töltelékből és feltekerjük a kifliket.
- Tepsibe egymás mellé tesszük, nem túl szorossan. Megkenjük tojással és 20 percig pihentetjük.
- Majd újból megkenjük /ilyenkor lehet rá reszelni sajtot, aki szereti/ és előmelegített sütőben 10- 15 perc alatt 180 fokon pirosra sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 100 alkalommal
- Receptkönyvben: 322
- Tegnapi nézettség: 7
- 7 napos nézettség: 21
- Össznézettség: 40655
- Feltöltés dátuma: 2010. március 20.
Ajánló
Kirándulóknak nagyon tudom ajánlani ősszel és kora tavasszal, meleg tea mellé. Előző nap meglehet csinálni és másnap csak cipelni kell előszőr a táskában, majd a hasban :). JÓ étvágyat hozzá !
Receptjellemzők
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
Edit
153 recept
Nagyon sok évvel ezelőt találtam egy újságban ezt a receptet /kb. 16 éve/. Hidegen és melegen is nagyon jó. Ha a tészta mennyiségét csak 2 gombócra osztjuk, akkor vastagabb tésztát is kaphatunk belőle, de mi így szeretjük. /Azt hiszem az eredeti receptben csak két gombócra osztották , de már nem emlékszem mert olyan régen volt:)/ Amint kisült lehet fogyasztani, csak óvatossan a forró töltelékkel. Én mindig megégetem a számat vele, mert nem bírok várni, amíg hűl egy kicsit. Forrón szeretem :) Nyami-nyami...