r
Nosalty Logó

Flódni ahogy Sütőtök készíti

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Sütőtök89
Flódni ahogy Sütőtök készíti
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A diós krémhez

A mákos krémhez

Az almás réteghez

1634
Kalória
27.3g
Fehérje
191.2g
Szénhidrátok
88.2g
Zsír
153.9g
Víz
172.5g
Koleszterin
17.8g
Rost
94.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A diós krémhez

A mákos krémhez

Az almás réteghez

Összesen 1634 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A diós krémhez

A mákos krémhez

Az almás réteghez

Összesen 13062 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A diós krémhez

A mákos krémhez

Az almás réteghez

Összesen 296 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.3 g

Zsír

  • Összesen
    88.2 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1765.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    711 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    244 mg
  • Foszfor
    684 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    191.2 g
  • Cukor
    95 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    153.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    232 micro
Összesen 1634 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    218.1 g

Zsír

  • Összesen
    705.6 g
  • Telített zsírsav
    174 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    196 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    293 g
  • Koleszterin
    1380 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14124 g
  • Cink
    46 mg
  • Szelén
    336 mg
  • Kálcium
    5685 mg
  • Vas
    56 mg
  • Magnézium
    1950 mg
  • Foszfor
    5473 mg
  • Nátrium
    525 mg
  • Réz
    12 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1529.3 g
  • Cukor
    757 mg
  • Élelmi rost
    142 mg

Víz

  • Összesen
    1230.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    543 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    507 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    960 micro
  • Kolin:
    1268 mg
  • Retinol - A vitamin:
    495 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    436 micro
  • β-crypt
    156 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1858 micro
Összesen 13062 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    318.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    27.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 296 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a zsírt puhára melegítjük, és a többi hozzávalóval együtt jól összegyúrjuk. A kapott bucit bő 1 órára hűtőbe tesszük pihenni.
  2. Ezalatt elkészítjük a töltelékeket. A dióshoz a a hozzávalókat állandó kevergetés mellett, közepes-nagy lángon 6-8 perc alatt sűrű krémmé főzzük. Nem baj, ha kicsit folyós, mert hűlés közben szépen besűrűsödik.
  3. A mákos krémnél ugyanígy járunk el, majd ezt is félretesszük hűlni.
  4. Az almákat meghámozzuk és felét kis lyukú, felét nagy lyukú reszelőn (szerintem így a legoptimálisabb az állaga) lereszeljük. Beszórjuk fahéjjal, és 5-10 percig állni hagyjuk.
  5. Ezután fedő alatt, néha megkavarva átpároljuk a cukorral puhára, majd ezt is hűlni hagyjuk.
  6. Addig a tésztabucit 5 részre osztjuk, és az egyik bucidarabot egy árnyalattal nagyobbra hagyjuk, ez lesz a legalsó lap. Egy darab folpack-on kinyújtjuk sordófával ezt a lapot akkorára, hogy a tepsi oldalaira picit felnyúljon. Kb 2-3 mm vastagnak kell lennie.
  7. Ezt a lapot belefordítjuk a zsírral kikent tepsibe, és rásimítjuk a diós krémet.
  8. A következő lapot is kinyújtjuk, ráfordítjuk a diós krémre, és megkenjük a mákkal.
  9. A harmadik lapot is kinyújtjuk, lefedjük vele a mákos réteget, majd erre jön a szilvalekvár egyenletes, bőséges rétegben.
  10. A negyedik lapot erre tesszük, majd rásimítjuk az almás pürét, és az egészet beborítjuk az utolsó lappal.
  11. A süti tetejét villával sűrűn, mélyen, de óvatosan megszurkáljuk, és lekenjük a felvert tojással. Előmelegített sütőben 60 perc alatt aranybarnára sütjük.
  12. Csak akkor szabad szeletelni, ha már teljesen kihűlt! Aznap is nyugodtan ehető, de másnap felvágva talán a legfinomabb.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x35

Régi álmom volt a flódni elkészítése, mert szerintem az egyik legcsodálatosabb ízkompozíciójú sütemény a világon. Sokáig kerestem a megfelelő receptet, végül a mindmegette.hu-n Pistuc tollából akadtam rá a Tűpróba blogon. Szokásom szerint picit átformáltam (sokkal több töltelék, fehérbor helyett fahéj, a dióhoz rum, stb.), és megszületett az én flódnim, szívem minden szeretetével. :) Fantasztikus lett, egyik legnagyobb büszkeségem volt az aznapi vacsora (a receptjeim közt megtalálható Töki pompos volt a főfogás). Azért is különösen kedves emlék ez, mert a flódni egy hagyományos zsidó sütemény, és az aznapi vendégeink egy nagyon kedves jóbarát házaspár voltak, akik közül a férj Izraelben született, zsidó családban, és az ő tiszteletére készítettem ezt. A végén mindkét fogásból el kellett neki csomagolnom, olyan sikere lett! :) Szóval fogadjátok Ti is szeretettel! :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Quiche lorraine egyszerűen

A francia szakácskönyvek dugig vannak jobbnál jobb pitékkel, ezek ősanyja pedig nem más, mint a quiche lorraine. Ez az omlós tésztájú, sós töltelékű piték legegyszerűbb verziója, nem ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ez a legjobb tejtermék, ha gyorsítani szeretnénk a bélmozgásunkat

A tejtermékek emésztőrendszerre gyakorolt hatásáról hatalmas vitákat lehetne folytatni, de az biztos, hogy az egyik legnépszerűbb fermentált tejtermékünk kiemelten sokat tud segíteni a bélmozgás serkentésében. Kivéve, ha tejallergiásak vagy laktózérzékenyek vagyunk, akkor inkább ne fogyasszuk.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!