Fahéjas csirkemáj
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
678
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
2034
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
147
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.8 g
Zsír
-
Összesen 47.6 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 690 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1160.4 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 97 mg
-
Kálcium 179 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 61 mg
-
Foszfor 637 mg
-
Nátrium 165 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 333.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5781 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 28 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1001 micro
-
Kolin: 360 mg
-
Retinol - A vitamin: 5757 micro
-
α-karotin 28 micro
-
β-karotin 236 micro
-
β-crypt 42 micro
-
Likopin 67 micro
-
Lut-zea 50 micro
Összesen
678
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 98.5 g
Zsír
-
Összesen 142.8 g
-
Telített zsírsav 74 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 2069 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3481.2 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 290 mg
-
Kálcium 536 mg
-
Vas 46 mg
-
Magnézium 183 mg
-
Foszfor 1911 mg
-
Nátrium 495 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 96.1 g
-
Cukor 58 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 1001.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17343 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 84 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 115 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 10 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 50 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3004 micro
-
Kolin: 1081 mg
-
Retinol - A vitamin: 17270 micro
-
α-karotin 84 micro
-
β-karotin 707 micro
-
β-crypt 125 micro
-
Likopin 200 micro
-
Lut-zea 150 micro
Összesen
2034
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 10.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 148 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 248.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 136 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.9 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 71.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1238 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 214 micro
-
Kolin: 77 mg
-
Retinol - A vitamin: 1233 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 50 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 14 micro
-
Lut-zea 11 micro
Összesen
147
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg csirkemáj
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
1 közepes db alma
-
5 dkg vaj
-
4 dl tejföl
-
5 dkg aszalt szilva
-
2 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
majoranna ízlés szerint
-
fahéj ízlés szerint
Elkészítés
- A hozzávalókat megtisztítjuk, a májat, az almát és az aszalt szilvát is megközelítőleg azonos nagyságúra vágjuk. A hagymát viszont ne kíméljük, aprítsuk rendesen.
- A hagymát kevés olajon, liba- vagy kacsazsíron pirítsuk meg, dobjuk hozzá az apróra vágott vagy préselt fokhagymákat, majd a tűzről lehúzva élénkítsük fel pirospaprika-őrleménnyel.
- Most már jöhet a máj, melyet "fehéredésig" pirítunk lelkes kevergetés mellett. Eközben sóval, borssal, majorannával fűszerezzünk.
- Amíg a máj készül, addig a felkockázott almát a vajon megpároljuk, és bőségesen megszórjuk fahéjjal. Fokozatosan hozzákeverjük a tejfölt, amibe az aszalt szilva is belekerül. Addig rotyogtassuk a keverékünket, amíg a szilva is megpuhul, és kiengedi az ízét. Ha szükséges, adjunk még hozzá fahéjat, mert a tejföl sokat tompíthat rajta. Ennél a pontnál, ha van rá igény, tehetünk bele chilit, ami teljesen felpörgeti alkotásunkat.
- Végül a fahéjas keverékünket házasítsuk össze az elkészült májjal, és 4-5 percig főzzük őket együtt. Ha elkészült, tálaljuk (mazsolás) rizzsel, és gyűjtsük be az elismeréseket.
- Receptkönyvben: 62
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 6108
- Feltöltés dátuma: 2010. május 11.
Ajánló
Ha esetleg maradna, törjük össze, pépesítsük villával, egyfajta pástétomot készítve belőle, melyet ha kihűtünk, kenyérre kenve falatozhatunk tovább. Természetesen csakis rosé vagy fehér félédes bor kíséretében.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Imádom a csirkemájat, akár finom puha fehérkenyérrel, akár főtt krumplival, de egy idő után egy kicsit többet akar az ember kihozni ebből az alapanyagból. Ebben az esetben is a kedvenceimet "vegyítettem" össze, hogy egy kicsit indiai hangulatúvá változtassam ezt a magyaros ételt.