r
Nosalty Logó

Fahéjas csirkemáj

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Fahéjas csirkemáj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 678 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2034 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 147 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.8 g

Zsír

  • Összesen
    47.6 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    690 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1160.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    637 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    333.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5781 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    28 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1001 micro
  • Kolin:
    360 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5757 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    236 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    67 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 678 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.5 g

Zsír

  • Összesen
    142.8 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    2069 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3481.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    290 mg
  • Kálcium
    536 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    183 mg
  • Foszfor
    1911 mg
  • Nátrium
    495 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.1 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1001.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17343 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    84 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    115 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3004 micro
  • Kolin:
    1081 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17270 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    707 micro
  • β-crypt
    125 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 2034 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1238 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1233 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    14 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 147 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hozzávalókat megtisztítjuk, a májat, az almát és az aszalt szilvát is megközelítőleg azonos nagyságúra vágjuk. A hagymát viszont ne kíméljük, aprítsuk rendesen.
  2. A hagymát kevés olajon, liba- vagy kacsazsíron pirítsuk meg, dobjuk hozzá az apróra vágott vagy préselt fokhagymákat, majd a tűzről lehúzva élénkítsük fel pirospaprika-őrleménnyel.
  3. Most már jöhet a máj, melyet "fehéredésig" pirítunk lelkes kevergetés mellett. Eközben sóval, borssal, majorannával fűszerezzünk.
  4. Amíg a máj készül, addig a felkockázott almát a vajon megpároljuk, és bőségesen megszórjuk fahéjjal. Fokozatosan hozzákeverjük a tejfölt, amibe az aszalt szilva is belekerül. Addig rotyogtassuk a keverékünket, amíg a szilva is megpuhul, és kiengedi az ízét. Ha szükséges, adjunk még hozzá fahéjat, mert a tejföl sokat tompíthat rajta. Ennél a pontnál, ha van rá igény, tehetünk bele chilit, ami teljesen felpörgeti alkotásunkat.
  5. Végül a fahéjas keverékünket házasítsuk össze az elkészült májjal, és 4-5 percig főzzük őket együtt. Ha elkészült, tálaljuk (mazsolás) rizzsel, és gyűjtsük be az elismeréseket.
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 6108
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 11.

Ajánló

Ha esetleg maradna, törjük össze, pépesítsük villával, egyfajta pástétomot készítve belőle, melyet ha kihűtünk, kenyérre kenve falatozhatunk tovább. Természetesen csakis rosé vagy fehér félédes bor kíséretében.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádom a csirkemájat, akár finom puha fehérkenyérrel, akár főtt krumplival, de egy idő után egy kicsit többet akar az ember kihozni ebből az alapanyagból. Ebben az esetben is a kedvenceimet "vegyítettem" össze, hogy egy kicsit indiai hangulatúvá változtassam ezt a magyaros ételt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...