Bolognai lasagne Timi Poppinstól
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Timi Poppins
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 11% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 12% Zsír
Bolognai szósz
-
63g darált marhahús89 kcal
-
63g darált sertéshús114 kcal
-
20g sárgarépa7 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
13g bacon49 kcal
-
51 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
3g bazsalikom1 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors1 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
75g lasagne tészta278 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
25g mozzarella75 kcal
Besamel szósz
-
38g finomliszt137 kcal
-
38g vaj269 kcal
-
200g tej112 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
Összesen
1242
kcal
- 11% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 12% Zsír
Bolognai szósz
-
250g darált marhahús355 kcal
-
250g darált sertéshús455 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
50g bacon197 kcal
-
250g sűrített paradicsom205 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
12g bazsalikom3 kcal
-
6g só0 kcal
-
1g bors3 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
300g lasagne tészta1113 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
100g mozzarella299 kcal
Besamel szósz
-
150g finomliszt546 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
800g tej448 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
Összesen
4968
kcal
- 11% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 12% Zsír
Bolognai szósz
-
13 kcal
-
16 kcal
-
2.9g sárgarépa1 kcal
-
6.1g vöröshagyma2 kcal
-
1.8g bacon7 kcal
-
7 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0.4g bazsalikom0 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.6g olívaolaj5 kcal
-
10.8g lasagne tészta40 kcal
-
7.2g paradicsom1 kcal
-
3.6g mozzarella11 kcal
Besamel szósz
-
5.4g finomliszt20 kcal
-
5.4g vaj39 kcal
-
28.7g tej16 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
Összesen
178
kcal
- 11% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 57.2 g
Zsír
-
Összesen 60.7 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 186 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2381.9 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 103 mg
-
Kálcium 445 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 123 mg
-
Foszfor 651 mg
-
Nátrium 1044 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 112.6 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 270.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 531 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 222 micro
-
Kolin: 162 mg
-
Retinol - A vitamin: 300 micro
-
α-karotin 688 micro
-
β-karotin 2431 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 19264 micro
-
Lut-zea 300 micro
Összesen
1242
kcal
- 11% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 228.9 g
Zsír
-
Összesen 242.8 g
-
Telített zsírsav 121 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 80 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 745 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9527.4 g
-
Cink 25 mg
-
Szelén 413 mg
-
Kálcium 1780 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 492 mg
-
Foszfor 2603 mg
-
Nátrium 4176 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 450.2 g
-
Cukor 86 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 1082 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2123 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 15 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 100 mg
-
D vitamin: 69 micro
-
K vitamin: 129 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 65 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 888 micro
-
Kolin: 648 mg
-
Retinol - A vitamin: 1199 micro
-
α-karotin 2750 micro
-
β-karotin 9725 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 77057 micro
-
Lut-zea 1198 micro
Összesen
4968
kcal
- 11% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.2 g
Zsír
-
Összesen 8.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 342.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 150 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 38.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 76 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 43 micro
-
α-karotin 99 micro
-
β-karotin 349 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2767 micro
-
Lut-zea 43 micro
Összesen
178
kcal
Hozzávalók
Bolognai szósz
-
25 dkg darált marhahús
-
25 dkg darált sertéshús
-
1 közepes db sárgarépa
-
1 nagy db vöröshagyma
-
5 dkg bacon
-
25 dkg sűrített paradicsom
-
3 teáskanál oregánó
-
1 teáskanál só
-
1 kk bors
-
2 ek olívaolaj
-
30 dkg lasagne tészta
Besamel szósz
-
15 dkg finomliszt
-
15 dkg vaj
-
8 dl tej
-
1 kk szerecsendió
-
1 csipet só
-
1 késhegynyi fehér bors
Elkészítés
Bolognai szósz
- Bolognai szósz: A hagymát, répátés a bacont apróra vágjuk, majd olívaolajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, és sóhozzáadásával dinszteljük, amíg ki nem fehéredik. Ezután hozzáadjuk a fűszereket és a sűrített paradicsomot, majd 15 percig főzzük. Amikor levettük a tűzről, hagyjuk kicsit kihűlni, majd botmixerrel aprítjuk az egész szószt, így lesz igazi, hamisítatlan olasz állaga.
- Besamel szósz: A vajat megolvasztjuk egy edényben, majd hozzáadjuk a lisztet, vigyázunk, hogy le ne égjen! Hozzáadjuk a sót, borsot, szerecsendiót is, majd szépen lassan elkezdjük felönteni a tejjel. Mindig kicsit adjunk hozzá, hogy a massza fel tudja szívni a tejet, így nem lesz csomós. Ha hígabb szószt szeretnénk, akkor öntsünk hozzá több tejet.
- A sütőt előmelegítjük 200°C-ra. Egy nagy jénai tálat veszünk elő vagy tepsit, attól függően, hogy milyen alakú lasagne-t szeretnénk készíteni. (Én egy kb. 20x40-es jénait szoktam használni, ebben elfér 3-4 réteg is.) A jénai tál alját meglocsoljuk egy gondolatnyi olívaolajjal, majd elkezdjük a rétegezést: 1 réteg bolognai szósszal kezdjünk, majd besamel, és végül egy réteg tészta. Folytassuk ezt addig, míg el nem fogynak a hozzávalók. A felső réteg bolognai legyen, a tetejére karikázzunk paradicsomot, és szórjuk meg a felkockázott mozzarellával.
- Sütőtől függően 30-45 percig süssük a lasagne-t, míg meg nem pirul a teteje.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 20x40
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 53 alkalommal
- Receptkönyvben: 243
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 76889
- Feltöltés dátuma: 2013. október 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Timi Poppins
37 recept
A bolognai lasagne a kedvenc ételem minden közül, "amatőr szakács" karrierem ezzel az étellel kezdtem, és az évek során folyamatosan tökéletesítettem a receptet. Amikor Olaszországban laktam, az olasz mamma megmutatta nekem, hogyan is csinálják az olaszok az igazi "Lasagne al forno"-t (ők nem bolognainak hívják). A titok a répa és a bacon, illetve a friss fűszerek használata, a besamel szósz pedig elengedhetetlen egy jó lasagne-hez. Megosztom most veletek a titkomat, erre az ételre még sohasem érkezett panasz! Jó étvágyat!