r
Nosalty Logó

Bolognai lasagne Timi Poppinstól

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Timi Poppins
Bolognai lasagne Timi Poppinstól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Bolognai szósz

Besamel szósz

Összesen 1242 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Bolognai szósz

Besamel szósz

Összesen 4968 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Bolognai szósz

Besamel szósz

Összesen 178 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.2 g

Zsír

  • Összesen
    60.7 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    186 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2381.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    445 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    651 mg
  • Nátrium
    1044 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    270.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    531 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    300 micro
  • α-karotin
    688 micro
  • β-karotin
    2431 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    19264 micro
  • Lut-zea
    300 micro
Összesen 1242 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    228.9 g

Zsír

  • Összesen
    242.8 g
  • Telített zsírsav
    121 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    745 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9527.4 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    413 mg
  • Kálcium
    1780 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    492 mg
  • Foszfor
    2603 mg
  • Nátrium
    4176 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    450.2 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1082 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2123 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    100 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    888 micro
  • Kolin:
    648 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1199 micro
  • α-karotin
    2750 micro
  • β-karotin
    9725 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    77057 micro
  • Lut-zea
    1198 micro
Összesen 4968 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    342.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    99 micro
  • β-karotin
    349 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2767 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 178 kcal

Hozzávalók

Bolognai szósz

Besamel szósz

Elkészítés

Bolognai szósz

  1. Bolognai szósz: A hagymát, répátés a bacont apróra vágjuk, majd olívaolajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, és sóhozzáadásával dinszteljük, amíg ki nem fehéredik. Ezután hozzáadjuk a fűszereket és a sűrített paradicsomot, majd 15 percig főzzük. Amikor levettük a tűzről, hagyjuk kicsit kihűlni, majd botmixerrel aprítjuk az egész szószt, így lesz igazi, hamisítatlan olasz állaga.
  2. Besamel szósz: A vajat megolvasztjuk egy edényben, majd hozzáadjuk a lisztet, vigyázunk, hogy le ne égjen! Hozzáadjuk a sót, borsot, szerecsendiót is, majd szépen lassan elkezdjük felönteni a tejjel. Mindig kicsit adjunk hozzá, hogy a massza fel tudja szívni a tejet, így nem lesz csomós. Ha hígabb szószt szeretnénk, akkor öntsünk hozzá több tejet.
  3. A sütőt előmelegítjük 200°C-ra. Egy nagy jénai tálat veszünk elő vagy tepsit, attól függően, hogy milyen alakú lasagne-t szeretnénk készíteni. (Én egy kb. 20x40-es jénait szoktam használni, ebben elfér 3-4 réteg is.) A jénai tál alját meglocsoljuk egy gondolatnyi olívaolajjal, majd elkezdjük a rétegezést: 1 réteg bolognai szósszal kezdjünk, majd besamel, és végül egy réteg tészta. Folytassuk ezt addig, míg el nem fogynak a hozzávalók. A felső réteg bolognai legyen, a tetejére karikázzunk paradicsomot, és szórjuk meg a felkockázott mozzarellával.
  4. Sütőtől függően 30-45 percig süssük a lasagne-t, míg meg nem pirul a teteje.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x40
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 53 alkalommal
  • Receptkönyvben: 243
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 76889
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bolognai lasagne Timi Poppinstól
Timi Poppins 37 recept

A bolognai lasagne a kedvenc ételem minden közül, "amatőr szakács" karrierem ezzel az étellel kezdtem, és az évek során folyamatosan tökéletesítettem a receptet. Amikor Olaszországban laktam, az olasz mamma megmutatta nekem, hogyan is csinálják az olaszok az igazi "Lasagne al forno"-t (ők nem bolognainak hívják). A titok a répa és a bacon, illetve a friss fűszerek használata, a besamel szósz pedig elengedhetetlen egy jó lasagne-hez. Megosztom most veletek a titkomat, erre az ételre még sohasem érkezett panasz! Jó étvágyat!

Hozzávalók

Bolognai szósz

Besamel szósz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...